5 vinkkiä: kunnosta vintagetuoli kotikonstein
Tee itse
5 vinkkiä: kunnosta vintagetuoli kotikonstein
Kirpputoreilta saattaa löytyä kauniita mutta huonokuntoisia puutuoleja. Tuolin kunnostaminen onnistuu kotonakin, jos jaksat tehdä pohjatyöt hyvin.
29.11.2016
 |
Avotakka

1. Hanki vanha tuoli kirpputorilta, osto- ja myyntiliikkeestä tai nettihuutokaupasta. Voi olla, että kotipaikkakunnallasi tai kaupunginosallasi on oma kierrätysryhmä Facebookissa, jossa huonokuntoisia tuoleja annetaan jopa ilmaiseksi. Kahdesta huonokuntoisestakin tuolista voit saada liimaamalla, hiomapaperilla ja maalilla yhden uuden­veroisen, kunhan jaksat panostaa pohjatöihin.

2. Putsaa löysät tuolin liitokset hyvin. Vanhat maalinjämät saat poistettua huonekalujen puhdistukseen tarkoitetulla aineella, tai voit käyttää teräslastaa ja teräsvillaa. Myös karkea hiomapaperi on usein käyttökelpoinen. Liimaa irronneet osat uudelleen. Käytä puuliimaa ja puristimia.

3. Isot kolhut voit halutessasi täyttää puukuitu­pohjaisella kitillä. Silloin korjattu kohta ei erotu tuolia maalatessa tai petsatessa.

4. Hio tuoli pieteetillä. Hiominen on pohjatöistä tärkein, joten käytä siihen tarpeeksi aikaa!

5. Aloita kalusteille tarkoitetulla pohjamaalilla. Maalaa kalustemaalilla kaksi kerrosta, jotta saat pinnasta kauniin. Varo valumia; varsinkin ensimmäisen maalikerroksen aikana pitää olla erityisen tarkkaavainen valumien korjaamisessa. Anna jokaisen maalikerroksen kuivua kunnolla.

Lue lisää:

Kommentoi »