5 inspiroivaa ja erilaista käsityötiliä Instagramissa – näistä innostuimme!

5 inspiroivaa ja erilaista käsityötiliä Instagramissa – näistä innostuimme!
Käsityötaitureiden tilit sosiaalisessa mediassa ilahduttavat ja innostavat! Kurkkaa viisi poimintaamme, jotka kannattaa pistää korvan taakse – tai ainakin seurantaan.
Julkaistu 30.12.2022

Yhteisöllisyyttä ja yhteiskunnallista vaikuttamista

Kuka?

@kotikotoni-tilin Jenny, neulesuunnittelija Helsingistä.

Mitä?

Suunnittelutyön lisäksi Jenny on aktiivinen paikallisen neuleyhteisön luoja, sillä hän on organisoinut vapaamuotoisia neulepiknikejä kotikaupunkinsa puistoissa. Ajattoman tyylikkäitä neuleita suunnitteleva Jenny käyttää alustaansa ajoittain myös kokoinklusiivisuuden ja ihmisoikeusasioiden, kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien ja antirasismin edistämiseen.

Kenelle?

Nappaa Jennyn tili seurantaan, jos elegantit ja teknistä taitoa vaativat neuleet ovat juttusi. Jennyn Kotivinkille suunnittelemien Ruusutarha-sukkien ohje löytyy täältä.

Herkkyyttä ja harmoniaa

Kuka?

@anjuknits-tilin Anna, neulesuunnittelija Tampereelta.

Mitä?

Harmonisen estetiikan taiturin tililtä löytyy niin Annan omia neuleohjeita kuin kuvia muiden neuleohjeista, joita hän itse on neulonut. Annan Instagram-tili on kuin yhden naisen tietokirja siitä, mitä kaikkea kiinnostavaa neulootikot keksivät maailmalla.

Kenelle?

Jos klassiset palmikkoneuleet ja merimieshenkisyys ovat tyylisi kulmakiviä, ota Annan tili seurantaan. Hänen suunnittelemansa Letti-hupun ohjeen löydät täältä.

Anarkiaa perinteisin menetelmin

Kuka?

@juhavehmaanpera-tilin Juha, Vuoden nuori suunnittelija 2022.

Mitä?

Aalto-yliopiston muodin tutkinto-ohjelmasta valmistunut Juha luo vaatteitaan neuloen ja virkaten. Valittujen tekniikkojen taustalla on toive siitä, että niistä löytyisi ratkaisu ylikuumentuneeseen tekstiiliteollisuuteen.

"Pidän näissä tekniikoissa siitä, että vaatetta tehdään suoraan langoista. Tällöin ei synny hävikkiä, toisin kuin kangasta työstettäessä", hän kertoi haastattelussamme.

Kenelle?

Ota Juhan tili talteen, jos mielestäsi myös käsitöissä säännöt on tehty rikottaviksi.

Nainen vuoden käsityötapauksen takana

Kuka?

@kutovakika-tilin Veronika, neulesuunnittelija Vantaalta.

Mitä?

Veronika nousi suomalaisen neuletaivaan tähdeksi viimeistään syyskuussa 2022, jolloin hän ihastutti maailmanlaajuisesti itse neulotulla hääpuvullaan. Luovuutta ja positiivista asennetta huokuva Veronika neuloo, valokuvaa, ja kuvaa videoita YouTube-kanavalleen.

Kenelle?

Veronikan Instagram-tili on kaikille, joita kiinnostaa neulominen tai hauskat trikkikuvat. Veronikan Knit this! -kirjassa mukana olevan Dirty Caramel -villapaidan ohje löytyy täältä.

Tosineulootikon tarpeisiin

Kuka?

@sari_n_-tilin Sari, neulesuunnittelija Helsingistä.

Mitä?

Tuotteliaan neulesuunnittelijan ohjeet kattavat kaiken paukkupakkasille sopivista villapaidoista kevyisiin toppeihin. Sarin puikoilta on tipahtanut esimerkiksi monen ihastuttavan kaarrokeneuleen ohje! YouTube-kanavaa pyörittävä Sari kuvaa videoitaan suomeksi ja englanniksi.

Kenelle?

Sarin Instagram-tili on aarreaitta tosineulootikoille, sillä hän julkaisee uusia kuvia ja videoita säännöllisesti. Sarin suunnittelemien Minerva-sukkien ohjeen saat täältä!

Mikä tai mitkä käsityötilit sinua inspiroivat? Vinkkaa suosikkitilisi alla kommenteissa kaikkien iloksi!

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »