Loppuivatko ruokaideat? 5 inspiroivaa arjen ihanaa reseptiä – nämä maistuvat juuri nyt!

Loppuivatko ruokaideat? 5 inspiroivaa arjen ihanaa reseptiä – nämä maistuvat juuri nyt!
Kaipaatko vaihtelua arkiseen ruokalistaan? Kokosimme viisi reseptiä, joita kannattaa kokeilla juuri nyt. Varo vain, näistä saattaa tulla uusia lempiruokiasi!
Julkaistu: 20.4.2020

1. Bataattilasagne on mitä mainioin arjen uuniruoka

Bataattilasagnen saa kasattua uuniin pikana, koska tomaattikastiketta ei tarvitse keitellä ja juustotahnan ainekset sekoitetaan vain kulhossa. Makean bataatin maku taittuu, kun tomaattikastikkeen maustaa kreikkalaiseen tapaan aromikkailla ja raikkailla fenkolinsiemenillä. Kurkista bataattilasagnen ohje täältä.

2. Kimchinuudelit – broilerilla höystetty arjen pikaruoka

Kimchinuudelit valmistuvat nopeasti kiireisen arjen pyörteissä. Sattumina ateriassa on kimchin lisäksi broileria, ja kastikkeessa puraisee chili. Seuraavana päivänä kylmillä nuudeleilla voi höystää vaikka lounassalaatin! Ota kimchinuudelien ohje talteen täältä.

3. Teriyakikastikeella maustettu uunilohi koukuttaa

Teriyakikastikeella maustettu uunilohi ja raikas salaatti tekevät arjesta juhlaa. Mikä parasta, tämä ruoka toimii yhtä hyvin niin lämpimänä kuin seuraavana päivänä viileänä! Bloggaajamme Mikan uunilohireseptin saat täältä.

4. Parsa-ricottafrittattaan uppoavat edelliseltä aterialta jääneet perunat

Frittata eli paistinpannulla kypsennettävä uunimunakas täytetään vihreillä kasviksilla ja kevyellä ricottajuustolla. Käytä uunimunakkaaseen vaikkapa edelliseltä aterialta jääneet perunat. Voit vaihdella täytteitä makusi mukaan. Frittatan ohjeen saat täältä.

5. Sushisalaatti on helpoin tapa herkutella sushilla (vaikka joka päivä!)

Sushisalaatti tuo suosikkiruoan makumaailman lautasellesi ilman näpertämistä tai rullailua. Jos jääkaapistasi löytyy valmiiksi keitettyä sushiriisiä, onnistuu salaatin kokoaminen vieläkin vauhdikkaammin. Sushisalaatin ohjeen löydät täältä.

+ Yön yli -juuressämpylät

Yön yli -juuressämpylät syntyvät todella helposti: illalla sekoitat taikinan jääkaappiin tekeytymään, aamulla nostelet nokareet pellille ja työnnät uuniin. Ja pian kotona jo leijaileekin tuoreen leivän tuoksu. Juuressämpylöiden ohjeen saat täältä.

Kommentoi »