5 x ihana kasvihuone puutarhassa – poimi ideat!

5 x ihana kasvihuone puutarhassa – poimi ideat!
Haaveiletko kasvihuoneesta, jossa kasvattaa maukasta satoa ja ehkä istahtaa kahvikupposellekin? Kokosimme kuvat kotipuutarhurien hurmaavista kasvihuoneista. Nappaa ideat omaan kasvihuoneeseen!
Julkaistu: 15.5.2020

Ideat kasvihuoneeseen

1. Mikä hurmaava rakkaudentunnustus!

Lena sai hurmaavan kasvihuoneen lahjaksi mieheltään. Kasvihuoneelle johtaa sievä kivi- ja laattapolku.

Lena sai mieheltään lahjaksi kasvihuoneen, jossa pääsivät uusiokäyttöön kotitalon alakerran vanhat ikkunat. Lenan puutarhasta ja kasvihuoneesta voit lukea lisää täältä.

Kasvihuoneessa kasvaa erilaisia vihanneksia ja erikoisuutena esimerkiksi kumqvattia.

2. Punainen kasvihuone rehevässä mökkipuutarhassa

Heikin ja Kalervon kasvihuoneen lattia on tehty tiilistä ja seinät vanhoista ikkunoista.

Juupajoella sijaitsevalla mökillä kasvihuoneessa kasvaa tomaattia ja kurkkua. Hauska punasävyinen kasvihuone on rakennettu kierrätysmateriaaleista. Kurkista Heikin ja Kalervon kukkivalle mökkikasvimaalle ja kasvihuoneeseen täältä.

3. Tomaattien valtakuntaa ja tilaa vilvoittelulle

Jaanan kasvihuoneessa kasvaa lukuisia eri tomaattilajikkeita. Tomaattien edustalle hän on istuttanut kuukausimansikoita ja kääpiösamettikukkia.

Jaana ihastui tomaattien monimuotoiseen maailmaan niin, että hankki niiden kasvatusta varten entistä suuremman kasvihuoneen. Kaarevakattoisen, 30-neliöisen kasvihuoneen käytävää peittävät räsymatot ja käytävää reunustavat tomaattien istutusaltaat. Lue juttu Jaanan kasvihuoneesta.

Kasvihuoneen päätyyn Jaana sisusti rennon oleskelutilan, jossa vilvoitellaan myös saunomisen jälkeen.

4. Uusi kasvihuone on aina tyylikäs

Riinan kasvihuone rakennettiin terassin päälle.

Uusi kasvihuone on helppo ja aina toimiva valinta. Riinan muutaman vuoden ikäinen kasvihuone sijaitsee hänen kauniissa rinnepuutarhassaan. Lue juttu Riinan puutarhasta.

Riina kasvattaa kasvihuoneessaan muun muassa tomaatteja, yrttejä ja pelargoneja.

5. Romanttinen mansikkapaikka

Majn romanttinen kasvihuone on rakennettu vanhoista ikkunoista ja ovesta.

Majn hurmaavan kasvihuoneen lämmössä kasvaa muun muassa tomaatteja, chilejä ja viikunapuu. Silmäniloa tuovat ruusut ja kesäkukat. Kasvihuoneen ovea koristavassa kyltissä lukee Vårt smultronställe – mansikkapaikkamme. Juuri siltä tämä Majn kasvihuone näyttääkin! Kurkkaa Majn puutarhaan tästä.

Ruusut levittävät kasvihuoneeseen vienoa tuoksuaan.

+ Kätevät minikasvihuoneet mökkilaiturilla

Aina kasvihuoneen ei tarvitse olla suuri! Varpu ja Esko haaveilivat kasvihuoneesta, mutta sellaista oli mahdoton rakentaa epätasaiselle mökkitontille. Ratkaisu löytyi mökkilaiturilta ja kasvukaapeista. Kasvukaapit he kiinnittivät laituriin, jotta ne kestävät voimakkaammatkin tuulenpuuskat. Lue juttu Varpun ja Eskon lavatarhasta täältä.

1 kommentti