11 x ihana kasvihuone puutarhassa – poimi ideat!
Piha ja puutarha
11 x ihana kasvihuone puutarhassa – poimi ideat!
Haaveiletko kasvihuoneesta, jossa kasvattaa maukasta satoa ja ehkä istahtaa kahvikupposellekin? Kokosimme kuvat kotipuutarhurien hurmaavista kasvihuoneista. Nappaa ideat omaan kasvihuoneeseen!
8.2.2023
 |
Meillä kotona

Ideat kasvihuoneeseen

1. Mikä hurmaava rakkaudentunnustus!

Lena sai hurmaavan kasvihuoneen lahjaksi mieheltään. Kasvihuoneelle johtaa sievä kivi- ja laattapolku.

Lena sai mieheltään lahjaksi kasvihuoneen, jossa pääsivät uusiokäyttöön kotitalon alakerran vanhat ikkunat. Lenan puutarhasta ja kasvihuoneesta voit lukea lisää täältä.

Kasvihuoneessa kasvaa erilaisia vihanneksia ja erikoisuutena esimerkiksi kumkvattia.

2. Punainen kasvihuone rehevässä mökkipuutarhassa

Heikin ja Kalervon kasvihuoneen lattia on tehty tiilistä ja seinät vanhoista ikkunoista.

Juupajoella sijaitsevalla mökillä kasvihuoneessa kasvaa tomaattia ja kurkkua. Hauska punasävyinen kasvihuone on rakennettu kierrätysmateriaaleista. Kurkista Heikin ja Kalervon kukkivalle mökkikasvimaalle ja kasvihuoneeseen täältä.

3. Tomaattien valtakuntaa ja tilaa vilvoittelulle

Jaanan kasvihuoneessa kasvaa lukuisia eri tomaattilajikkeita. Tomaattien edustalle hän on istuttanut kuukausimansikoita ja kääpiösamettikukkia.

Jaana ihastui tomaattien monimuotoiseen maailmaan niin, että hankki niiden kasvatusta varten entistä suuremman kasvihuoneen. Kaarevakattoisen, 30-neliöisen kasvihuoneen käytävää peittävät räsymatot ja käytävää reunustavat tomaattien istutusaltaat. Lue juttu Jaanan kasvihuoneesta.

Kasvihuoneen päätyyn Jaana sisusti rennon oleskelutilan, jossa vilvoitellaan myös saunomisen jälkeen.

4. Tyylikäs uusi kasvihuone

Riinan kasvihuone rakennettiin terassin päälle.

Uusi kasvihuone on helppo ja toimiva valinta. Riinan muutaman vuoden ikäinen kasvihuone sijaitsee hänen kauniissa rinnepuutarhassaan. Lue juttu Riinan puutarhasta.

Riina kasvattaa kasvihuoneessaan muun muassa tomaatteja, yrttejä ja pelargoneja.

5. Romanttinen mansikkapaikka

Majn romanttinen kasvihuone on rakennettu vanhoista ikkunoista ja ovesta.

Majn hurmaavan kasvihuoneen lämmössä kasvaa muun muassa tomaatteja, chilejä ja viikunapuu. Silmäniloa tuovat ruusut ja kesäkukat. Kasvihuoneen ovea koristavassa kyltissä lukee Vårt smultronställe – mansikkapaikkamme. Juuri siltä tämä Majn kasvihuone näyttääkin! Kurkkaa Majn puutarhaan tästä.

Ruusut levittävät kasvihuoneeseen vienoa tuoksuaan.

6. Sievä kuin sokerileivos

Tomaattien ja chilien lisäksi Chatarinan kasvihuoneessa on tilaa siemenkylvöille.

Chatarinan mies Kim suunnitteli ja toteutti persoonallisen kasvihuoneen aikoinaan kesken jääneen maakellarin perustuksille. Lasit odottivat jo valmiina, sillä ne ovat peräisin Kimin vanhempien vanhasta kasvihuoneesta. Lue Chatarinan cottage garden -henkisestä puutarhasta täältä.

7. Shabby chic -tyyliin

Kasvihuoneen oleskelutila jatkuu viihtyisänä istuinryhmänä myös kasvarin ulkopuolella.

Karissut maali ja repsottavat pinnat ovat vain plussaa Arjan Shabby chic -tyylisessä kasvihuoneessa. Tämä kasvihuone on täynnä muistoja matkoilta kasvien muodossa. Kasvarissa on kaksinkertaiset ikkunat, tiilimuuriperusta ja sähkölämmityskin, jos sitä haluaa käyttää.

Täällä mahtuu nauttimaan päiväkahvit sitruunapuun katveessa.

8. Kauttaaltaan kierrätysmateriaaleista

Erikokoiset ikkunat tekevät Kaisan ja Rainerin kasvarista eloisan ja persoonallisen.

Kaisa ja Rainer rakensivat sympaattisen kasvihuoneensa lähestulkoon pelkästään kierrätysmateriaaleista. Luonnonmukainen puutarha sopii pariskunnan arvoihin. Katso Kaisan kasvimaavinkit täältä.

9. Puusta pitkään

Puurunkoinen kasvihuone sopii metsän laidalle.

Hannan luonnonmukaiseen puutarhaan selkeälinjainen, puurakenteinen kasvihuone sopii saumattomasti. Rakenteet, lattia ja kasvatuslaatikot toistavat hienosti ympäröivien männynrunkojen sävyjä.

10. Rinneratkaisu

Erilaisten hyllyjen ja pöydän avulla Hanna saa maksimoitua kasvien määrän.

Pengerrysten ja kiveyksien avulla Helena loihti kasvihuoneen yhteyteen kauniin ruukkupuutarhan. Rinteessä kasvihuone ja siellä kukoistavat pelargonit ihastuttavat katsojaansa aina ohi kulkiessa.

11. Vaikuttava kupoli

Pyöreä kiveys ja kaareva penkki sopivat erityisen hyvin geodeettisen kupolin muotoon.

Liinan kupolissa kasvaa tomaattien lisäksi kaksi viiniköynnöstä. Geodeettisen kupolin kolmioista koostuva runkorakenne jakaa lumen ja tuulen vaikutukset ja muun säästä johtuvan kuormituksen sekä lämmön ja valon tasaisesti kupoliin. Lue koko juttu Liinan monipuolisesta puutarhasta täältä.

+ Kätevät minikasvihuoneet mökkilaiturilla

Aina kasvihuoneen ei tarvitse olla suuri! Varpu ja Esko haaveilivat kasvihuoneesta, mutta sellaista oli mahdoton rakentaa epätasaiselle mökkitontille. Ratkaisu löytyi mökkilaiturilta ja kasvukaapeista. Kasvukaapit he kiinnittivät laituriin, jotta ne kestävät voimakkaammatkin tuulenpuuskat. Lue juttu Varpun ja Eskon lavatarhasta täältä.

Juttua muokattu 8.2.2023: Lisätty useita uusia kasvihuoneita mukaan.

1 kommentti