24. luukku: Tuomas avaa Joulukirjan
Ihmiset
24. luukku: Tuomas avaa Joulukirjan
Tuomas-tonttu seikkailee Meillä kotonan joulukalenterissa jouluaattoon asti. Tänään odotus huipentuu, ja Tuomas haluaa antaa lahjan myös sinulle!
24.12.2018
 |
Meillä kotona

Hyvää joulua, kaikki uudet ystäväni! On ollut ihanaa viettää joulukuuta teidän kanssanne ja kirjoitella näitä raportteja Korhosilta. Ikävähän teitä tulee, samoin tätä perhettä, mutta alkava lomakin tuntuu ihan mukavalta. Herra Pukki ottaa minut kyytiinsä aamuyöllä, kun hän aloittaa poroineen paluumatkan Korvatunturille. Silloin reessä on hyvin tilaa.

Mutta nyt haluan antaa teille lahjan. Se on aivan erityinen, sillä se kasvaa joka vuosi. Sen avatessaan saa itkeä ja nauraa. Siihen voi itse piirtää tai kirjoittaa ja siihen voi lisätä kuvia ja reseptejä. Se on Joulukirja.

Joulukirjaan tehdään uusi luku jokaisena jouluna. Siihen kirjataan, keitä on mukana juhlimassa, mitä perinteisiä ruokia tehdään ja mitä uutta kokeillaan, millainen joulukuusi löytyi ja tietysti mitä kaikkea saatiin ja annettiin lahjaksi. Myös kaikki hassut sattumukset on kiva kirjoittaa muistiin.

Minun joulukirjassani on jo kymmeniä lukuja, ja tämän avulla muistan kaikki ihanat perheet, joiden joulukuussa olen ollut mukana. Muistan myös kaikki ihanat koristeet, leivonnaiset ja laulut. Kirja on minun aarteeni. Tee sinäkin omasi.

Mutta nyt on aika sammuttaa tonttuwifi ja päättää tämän vuoden kirjeenvaihto. Iloista, rauhallista, maukasta ja kaikin puolin hyvää joulua.

Tonttumoi!

Pssst!

Kommentoi »