23. luukku: Uuni on kuumana

23. luukku: Uuni on kuumana
Tuomas-tonttu seikkailee Meillä kotonan joulukalenterissa jouluaattoon asti. Aatonaattona keittiössä käy kuhina, kun Tuomas valmistelee jouluruokia.
Julkaistu 23.12.2018

Hei taas! Aloitin tänään keittiöhommat jo kukonlaulun aikaan. Tänään kun koko perhe on kotona, ajattelin pelata varman päälle ja ryhtyä paistamaan heille laatikoita ennen kuin kukaan herää. Ensimmäinen satsi on jo uunissa, ja nämä pikkuiset paistan Laten ja minun jouluillalliselle.

Näin jääkaapissa myös suuren kinkun, kaloja ja paljon kasviksia. Tästä päivästä tulee varmasti mukava, kun koko perhe pääsee yhdessä touhuamaan keittiössä.

Ovatkohan Korhoset muistaneet ostaa tarpeeksi suklaanappeja, piparminttukeppejä ja marmeladeja? Minä olen nimittäin saattanut vahingossa napsia jokusen sivupöydän kulhosta. (Mitäs jättivät sen niin näkösälle…)

Nyt laitan nämä pikkulaatikotkin uuniin, niin saan kaiken valmiiksi ennen kuin ensimmäinen aamuvirkku tassuttelee esiin. Pitäisiköhän laittaa heille myös kahvi jo päälle. Ehkäpä. Kahvin ja joululaatikoiden tuoksuun on niin ihana herätä.

Tonttumoi!

Pssst!

Kommentoi »