Hullaannu väreistä! 18 iloista olohuonetta täynnä sateenkaaren eri sävyjä

Hullaannu väreistä! 18 iloista olohuonetta täynnä sateenkaaren eri sävyjä
Kaipaako olohuoneesi piristystä? Värikkäillä kalusteilla ja tekstiileillä voi luoda leikkisää tunnelmaa tyylikkyyttä unohtamatta. Katso ihanat ideat iloiseen oleskelutilaan!
Julkaistu 17.9.2020
Turun Portsassa asuvat Kirsi ja Matti luottavat värikkäisiin tapetteihin ja omintakeisiin ideoihin. Pariskunta ei halunnut täyttää kolmilapsisen perheen puutalokotia huonekaluilla, vaan he kelpuuttivat mukaan vain mieluisimmat.
Kunnon värikylpy! Katriinan maalaistalossa on vain kaksi uutta huonekalua mutta yllin kyllin ihanaa mummolameininkiä.
Tätä kotia kadehtisi Peppi Pitkätossukin! Minnan retrokoti on väri-ilottelua lattiasta kattoon.
Stylisti Mirkka Siusluodon koti on kuin hän itse: rennon tyylikäs ja täynnä uskoa värien positiiviseen voimaan. Kurkista perheen värikkääseen kotiin.
Kuopiolainen Tarja sisustaa kerrostalokotiaan räiskyvillä väreillä ja muiden hylkäämillä esineillä. ”Haluan kodista rennon, lämminhenkisen pesäpaikan”, hän sanoo.
Sisustussuunnittelija Meja Hynynen on tottunut remontoija, sillä hän muuttaa usein. Mejan nykyinen koti, kaksio Helsingin Kalliossa, on kauttaaltaan puuterisen vaaleanpunainen ja kalustettu lähes täysin kierrätystavaroilla.
"Kotona pitää olla paljon inspiroivaa katseltavaa. Silmä lepää kuvioissa, väreissä ja kauniissa asetelmissa", sanoo Tiina Kärkäs-Sund. Tiina tunnetaan myös Virkkukoukkunen-myymälöiden yrittäjänä. Kurkista värikkääseen kotiin.
Tara ei usko sääntöihin erilaisten värien ja kuvioiden yhdistelemisessä. ”Usein kuulen, että täällä on hyvä energia”, Tara kertoo. Kurkista Taran räiskyvään kotiin.
Taiteilija Silja Kejonen rakastui oululaisen puutaloasunnon valoon ja merimaisemiin. Kolmio on täynnä tarinoita, mutta vielä on tilaa haaveille.
Elina ja Kasper remontoivat 200-vuotiaan mummolan uuteen kukoistukseen. ”Kunhan talolle antaa aikaa, se kertoo, miten sitä kannattaa muokata”, sanoo Kasper. Lapsiperheen parisataavuotiaaseen puutaloon pääset kurkistamaan täällä.
Taiteilija Kristiina Louhen kodissa valkoiset seinätkin ovat oikeasti vaaleanpunaiset. Olohuoneen seinä on jatkuvassa muutostilassa, kun taulut vaihtavat paikkaa.
Maaritin vapaa-ajankodin olohuoneen sadunomainen tunnelma syntyy Ilona Cuttsin naivistisista tauluista ja Designers Guildin kukkatapetista. Kaikki olohuoneen kalusteet on hankittu käytettyinä. Kun vanha takka päällystettiin kahdella erivärisellä kaakelilla, sen ilme muuttui täysin.
Tanjan ja Seanin townhouse on yhtä värien ilotulitusta. ”Harmaata meillä ei näy, sillä harmaa ei ole väri vaan vaisu mielentila”, Sean sanoo. Kurkista lapsiperheen värikkääseen kotiin.
Auringonkukat sopivat täydellisesti keltaiseen olohuoneeseen. Kauniissa mandardikattoisessa talossa asuu lapsiperhe. Lue juttu ihanasta 210-vuotiaasta talovanhuksesta.
Tuiki tavallinen asumisoikeustalo kätkee sisälleen yllätyksen: tässä kodissa värit räiskyvät ja kulta kimaltaa. Olohuoneen arkun päällä komeilee Kiinasta tuotu pronssihevonen. Arkun päällä oleva värikäs kangas on tuotu Laosista. Kurkista Jannen ja Mikon kotiin.
Uusperheen kalusteet ovat löytäneet tähän kotiin monesta eri osoitteesta. Missonin värikkäillä kankailla päällystetyt Mah Jong -moduulisohvat kutsuvat yhteiseen oleiluun.
Ruutuja, raitoja ja kukkasia! Maijan mielestä viihtyisässä kodissa pitää olla hullua luovuutta. "En edes haaveile, että koti tulisi joskus valmiiksi. Aina on jotain uutta mielessä, vähintään huonekalut vaihtavat paikkaa", Maija sanoo. Maijan perheen värikkäseen taloon pääset tutustumaan täältä.
Luovaa ja leikkisää! Lapsiperheen kaupunkikoti saa hymyn huulille. ”Välillä täällä on kuin sirkuksessa, mutta sellaista elämä on”, asukkaat sanovat. Kurkista Lauran ja Janniksen kotiin.
Kommentoi »