13 pienen budjetin keittiöideaa
Sisustus
13 pienen budjetin keittiöideaa
Kaipaatko keittiöösi uutta ilmettä tai nokkelia ratkaisuja, jotka voit toteuttaa pikkurahalla? Tässä liuta helppoja ideoita kyökin piristeeksi.
27.10.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Ripustusteline vapauttaa tilaa hyllyiltä ja työpöydältä. Metallitelineeseen oli alun perin tarkoitus laittaa kattiloita, mutta nyt siinä säilytetään mukeja ja pieniä kannuja. Telineen päällä on tilaa myös parille tarjoilumaljalle.
Suloiseksi sisustetussa keittiössä juoksee vaaleanpunainen lanka. Hempeä sävy napattiin jääkaapista. Tikkurilan Symphony-kartan Y338-sävyllä on maalattu sekä seinähylly että pari ruokailuryhmän pinnatuolia.
Suunnitteletko keittiöremonttia, mutta et halua tuhlata siihen omaisuutta? Nappaa ideat liki satavuotiaan omakotitalon keittiöstä! Seinäkaappina on vanhan piirongin yläosa. Viereinen avohylly tarjoaa lisää säilytystilaa. Valtaisan määrän kattiloita ja pannuja nielevä saareke puolestaan on yhdistetty kahdesta erillisestä kalusteesta.
1800-luvulla rakennetulla sukutilalla asuu nuori lapsiperhe. Asukkaat haluavat vaalia kotitalonsa historiaa pitämällä esillä edellisten sukupolvien käyttöesineitä. Puuhellan kupeeseen on tehty pieni "museonurkkaus", jota on virkistetty tyyliin sopivalla uudella tavaralla.
Lapsiperheen kerrostalokeittiöön saatiin kaivattua särmää, kun muutama valkoinen kaapinovi  maalattiin liitutaulumaalilla mustaksi ja tylsät vetimet vaihdettiin värikkäisiin. Herkkureseptit pysyvät taatusti tallessa, ja yhden ovista voi uhrata vaikka muistilistaksi.
Maali tekee ihmeitä. Puutalo-osakkeen taiteellinen äiti alkoi maalata keittiökaapiston ovia lämpimänkeltaisiksi. Parista ovesta tuli sininen, mutta vieläkin näytti laimealta. Hän otti kolmanneksi väriksi punaisen, ja valmista tuli! Laatat olivat alun perin yksiväriset, nyt ne on kuvioitu tarroin.
Keittiö kyllä avartuu, kun yläkaapit poistetaan, mutta minne sijoitetaan kaikki purkit ja purnukat? Yksi tapa on nostaa ne avohyllyille. Läpinäkyvien lasipurkkien kokoelma näyttää eloisalta, kun purkit ovat keskenään erikokoisia ja osin myös -tyylisiä. Jos sisältö ei paljastu silmämääräisesti, purkin kylkeen voi tehdä nimilaput kohokirjoittimella.
Tukevatekoinen saareke on perheen isän nikkaroima. Sen myötä keittiöön saatiin lisää tarpeellista lasku- ja säilytystilaa. Naulakossa roikkuu katseen kestäviä käyttötavaroita sekä vanha, kauniisti patinoitunut tinakannu, heräteostos kirpputorilta.
Loppuuko keittiöstä säilytystila? Simppeli varastohylly vetää uskomattoman paljon tavaraa. Alahyllylle mahtuvat jopa hellapuut. Musta industrial-henkinen varastohylly on Tokmannilta.
Kierrätyspisteen voi toteuttaa myös vanhoista puulaatikoista. Oman lootansa saavat esimerkiksi pahvit, lehdet, pullot ja lasipurkit. Kun laatikko on täynnä, sen voi napata sellaisenaan takakonttiin ja kuskata kierrätykseen.
Jos suonissa virtaa hiukkaakaan keräilijän verta, kaappiin tahtoo kertyä kauniiden pullojen kokoelma. Kaunokaiset kannattaa laittaa myös esille! Ikkunahyllyllä lasipullot antavat keveää näkösuojaa, ja tarvittaessa sieltä voi napata muutaman kukkamaljakoksi tai kattaukseen. Jos pulloja ei ole tarpeeksi, kirpputorit tarjoavat täydennystä.
Puukerrostalokodin keittokomerossa oli pula säilytystilasta. Kevyt pintaremontti toi sitä reilusti lisää. Yläkaappien alle asennettiin hylly jokapäiväisille astioille, ja lisää säilytystilaa saatiin seinältä. Kokonaisuus pysyy hillittynä, kun värit on rajattu mustaan ja valkoiseen.
Jos keittiön seinällä on tilaa, siinä saattaisi olla astiahyllyn paikka. Esille voi laittaa kauneimman serviisin, keräilyaarteet tai joka päivä käytössä olevat kupit ja lautaset. Jos kaipaat vaihtelua, vaihda esineet sesongin tai vuodenajan mukaan.

Lue lisää:

Kommentoi »