12 vaihtoehtoa perinteiselle joulukuuselle
Sisustus
12 vaihtoehtoa perinteiselle joulukuuselle
Jos et halua kotiin kattoon asti ulottuvaa joulukuusta, on muitakin vaihtoehtoja. Sypressi ruukussa tai kuusentaimi lasipurkissa mahtuu vaikka sohvapöydän kulmalle.
15.12.2016
 | Päivitetty 17.11.2023
 |
Unelmien Talo&Koti
Sypressi ruukussa on täydellinen joulupuu. Se on kaunis ilman koristeitakin, mutta mikä estää ripustamassa oksille valonauhaa tai muuta kaunista. Sypressi tykkää tasaisesta kosteudesta ja valosta mutta ei kestä kuivuutta. Leutoina talvina se pärjää myös ruukussa pihalla.
Jos et välitä havuista, tee piparipuu! Tarvitset siihen muutaman suoran oksan. Kiinnitä oksat tiukasti toisiinsa puun muotoon sidontaan tarkoitetulla rautalangalla. Puhkaise pipareihin ripustusreiät jo ennen paistoa. Pujota pipareihin nätit nauhat ja ripusta ne kuuseen.
Lastenkamarikin tarvitsee oman pikkukuusen, joka voi olla vaikka huonekuusi. Koristeeksi riittää soma lippunauha ja pari kärpässientä. Joulun jälkeen sen voi siirtää olohuoneeseen trendikkääksi ruukkukasviksi.
Kaipaako koti- tai mökkipihasi metsikkö harvennusta? Turhasta kuusentaimesta saat vehreän pöytäkuusen. Hennot oksat kestävät myös muutaman keveän koristeen. Kuusenjalkana on rennosti emaliämpäri.
Poimi lenkillä mukaasi pari tuulen varistamaa oksaa. Jos kohdalle sattuu lehtikuusi, olet onnekas. Laita oksat maljakkoon ja ripusta koristeeksi joulukuusenpalloja. Muutama pallo saa jäädä pyörimään pöydälle.
Tämä kuusi on piirretty liitutaulumaalilla maalatulle seinälle. Muutama pakettikin on jo ilmestynyt kuusen alle!
Tee eteiseen jouluinen tervetulotoivotus laittamalla korkeaan lattiamaljakkoon muutama väkkäräinen oksa. Kiedo ympärille led-valonauhaa ja ripusta sekaan muutama huurteinen koriste.
Heinäseipäistä saa nikkaroitua rouhean joulukuusen. Se ei kaipaa ylleen kuin valonauhan ja tähden.
Pidätkö pika-askartelusta? Tästä ei homma enää helpotu! Sommittele muutamasta oksanpätkästä kuusenmuotoinen rakennelma ja ripusta se seinälle. Muista myös "pakollinen" vihreä.
Kun koristeita on riittävästi, ei haittaa, vaikka kuusi ei olekaan aito. Pieni ruukkukuusi pehmohahmoineen mahtuu vaikka lastenhuoneen ikkunalaudalle joulutunnelmaa tuomaan.
Omalta tontilta kaadetusta pikkumännystä tuli näyttävä ja vähän erilainen joulupuu, joka ei vie juuri lattia-alaa. Sorea mänty on saanut oksilleen valonauhaa sekä perinteisiä kuusenkoristeita.
Jos puusta on katkennut iso oksa, hyödynnä se joulukoristelussasi. Tässä graafista oksistoa koristaa muutama kevyt paperipallo ja -tähti. Tähtiteema jatkuu myös ikkunassa.

Juttua muokattu 5.12.2019 klo 14.25: Lisätty kaksi uutta kuvaa ja poistettu kaksi vanhaa.

Kommentoi »