11-vuotias sukkataituri! Tässä ovat Alinan ensimmäiset kirjoneulesukat, jotka hän teki pikkusiskolleen – "Aluksi piti vähän googlettaa"

11-vuotias sukkataituri! Tässä ovat Alinan ensimmäiset kirjoneulesukat, jotka hän teki pikkusiskolleen – "Aluksi piti vähän googlettaa"
Alina Pöyhtäri, 11, neuloi ensimmäiset kirjoneulesukkansa. Ruskeat kaunottaret valmistuivat sutjakkaasti kahdessa kuukaudessa – välissä Alina tosin ehti neuloa jo parit muutkin sukat.
Julkaistu 21.3.2019

Lopputuloksesta tuskin uskoisi, että nämä ovat oululaisen Alina Pöyhtärin ensimmäiset kirjoneulesukat. Ja että tämä innokas kädentaitaja on vasta 11-vuotias!

Ruskea sukkapari syntyi villasukkaguru Niina Laitisen ohjeella. Sen Alina sai Niina Laitisen perustamasta Taimitarha-ryhmästä, johon Alinan äiti on liittynyt.

Kaunis sukkapari on Niina Laitisen ohjeella toteutettu. Sukat ovat 11-vuotiaan Alinan ensimmäinen kirjoneulekokeilu. Jutun kuvat: Valtteri Pöyhtäri.

Kirjoneule ei ollut 11-vuotiaan taiturin mielestä ollenkaan vaikeaa.

– Aluksi piti vähän googlettaa, ovatko langat kirjoneuleessa koko ajan kiinni, Alina kertoo.

Sukat Alina neuloi itsenäisesti. Vain kantapään jälkeen tuli hetkellinen tenkkapoo.

– Olin poiminut liian vähän silmukoita, Alina selventää.

Ongelma ratkesi lopulta omin neuvoin.

–Minusta ei ollut mitään apua, sillä olen enemmän puukäsityöihmisiä, naurahtaa Alinan äiti Kirsi Pöyhtäri.

Aluksi piti vähän googlettaa, ovatko langat kirjoneuleessa koko ajan kiinni.

Ruskeat kaunottaret valmistuivat sutjakkaasti kahdessa kuukaudessa – välissä Alina tosin ehti neuloa jo parit muutkin sukat.

Kirjoneulesukkien saaja oli alusta lähtien tiedossa: Alinan 7-vuotias, vaikeasti kehitysvammainen pikkusisko.

– Hänellä pidetään öisin jalassa villasukkia, etteivät varpaat tule kylmiksi. Nämä Alinan tekemät ovat aivan täydelliset, kun ne ovat niin pitkävartisetkin, äiti Kirsi kehuu.

11-vuotias Alina neuloo parhaillaan villasukkia itselleen.

Jalkapallotreenit vievät aikaa kutomiselta

Alina neuloi ensimmäiset villasukkansa syksyllä, kun aloitti valinnaisen käsityön. Vaaleanpunaiset sukat valmistuivat syyslomalla.

– Koulusta unohdettiin tulostaa kantapään ohje, joten kyselin mummilta apua, Alina kertoo.

Villasukkia Alina olisi varmasti jo tehtaillut enemmänkin, elleivät lähes jokapäiväiset jalkapallotreenit veisi niin paljon aikaa.

– Jos menemme autolla vaikka kahden kilometrin matkan kauppaan, Alinalla on kyllä silloinkin puikot mukana, äiti Kirsi kertoo.

Alinan äiti julkaisi kuvan tyttärensä neulomista sukista Facebookin suositussa Taimitarha-ryhmässä, ja ne keräsivät nopeasti paljon huomiota. Alinalle oli suuri juttu, kun ryhmän perustaja Niina Laitinen lupasi lähettää Alinalle sukkaohjekirjansa.

Seuraava projektikin on jo tiedossa.

– Seuraavaksi haluaisin kokeilla pitsineulesukkia, Alina paljastaa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
4 kommenttia