11 tapaa tuoda ruskan värit kotiin
Sisustus
11 tapaa tuoda ruskan värit kotiin
Kun luonto hehkuu ruskean, oranssin ja keltaisen väreissä, kotikin alkaa kaivata lämpöisiä ruskan sävyjä.
Julkaistu 29.9.2016
Unelmien Talo&Koti

Kerrostalokodin sisustuksen punainen lanka on huoneesta toiseen jatkuva yhtenäinen väripaletti. Hiekansävyiseksi maalatut seinät luovat kauniin taustan lämminhenkiselle sisustukselle. Näyttävä lattiavalaisin on saanut kuparin värinsä spraymaalipullosta.

Rintamamiestalon työhuoneessa pönttöuunin takaa paljastui pienellä nakuttelulla ihanan rouhea, tasainen tiiliseinä. Sävykäs tiilipinta on eloisa tausta uunin päälle viritetylle asetelmalle, joka vaihtuu aina vuodenajan mukaan. Syksyyn kuuluvat ehdottomasti kynttilät.
Vähemmän on joskus enemmän. Tuo syksyn hehkeät sävyt sisään poimimalla metsäretkeltä maljakkoon värikkäitä oksia. Ronski lasipurkki on niille sopiva vaasi. Vaikutelma on uskomattoman tehokas!
Vanhempien makuuhuone on sisustettu keltaisen ja oranssin sävyillä. Tilkkupeitossa on nostalgiaa, sillä tilkut on leikattu perheenäidin lapsuudenaikaisista lakanoista. Tunnelmavalo on kieputettu pihlajanoksaan.
Omakotitalon olohuone on sisustettu pellavan ja ruskean sävyillä. Jännittävin kaluste on sohvapöydäksi ylennetty patinoitunut penkki. Tässä kodissa kynttilät eivät kuulu vain syksyyn, vaan niitä poltetaan ympäri vuoden. Tekstiilien ja tavaroiden rouheat pinnat korostavat luonnonläheistä sisustustyyliä.
50-luvun rintamamiestalo on sisustettu syysmetsän sävyin, koska perheenäidin mielestä syksy on kaikkein ihanin vuodenaika. Seinillä on sienitauluja, ja tyynyt sekä torkkupeitto hehkuvat kantarellin keltaisina. Kynttilät ja tunnelmavalopallot täydentävät tunnelman.
Omakotitalon olohuoneessa paistaa aina aurinko, vaikka ulkona sataisi vettä. Iloisen värikimaran muodostavat Tapettitalon keltainen Kiurujen yö -tapetti, samansävyiset verhot, punaiseksi maalattu lautalattia ja muodoiltaan mehevä, leijonankeltaisella verhoiltu sohva.
1930-luvulla rakennetun omakotitalon yläkerran aula on sisustettu työhuone-kirjastoksi. Tapettitalon okrankeltainen tapetti ja itämaisen maton tiilenpuna tekevät tunnelmasta lämpimän ja intiimin. Kirjahylly on teetetty puusepällä.
Saman talon eteisessä on Tapettitalon Ilo-tapetti. Nimensä mukaisesti se tuo pimeään ja hiukan sokkeloiseen tilaan aurinkoa ja saa kotiin palaajat hyvälle mielelle jo kynnyksellä.
Vuodenaika saa näkyä myös pihakoristeissa! Syksyiset kausikasvit on istutettu säilyketölkkeihin sekä vanhoihin alumiini- ja sinkkiastioihin. Nyt on käyttöä myös lommoisille kakkuvuoille. Ruskalehdet saavat rauhassa varista sommitelmaan.
Kurpitsoissa on mehevät syksyn sävyt. Tee niistä lystikäs asetelma pihalle tai parvekkeelle. Tarvitset keltaisen ja oranssin kurpitsan. Irrota niistä omenaporalla pieniä tappeja. Täytä oranssin kurpitsan kolot keltaisilla tapeilla ja keltaisen oransseilla tapeilla.

Lue lisää:

Kommentoi »