11 tapaa säilyttää mausteet, jauhot ja hiutaleet
Sisustus
11 tapaa säilyttää mausteet, jauhot ja hiutaleet
Nättejä ruokapakkauksia ei aina kannata piilottaa oven taakse. Nosta purkit ja putelit hyllyille käden ulottuville, niin sisältö on helppo napata käyttöön.
12.1.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Maustehylly on tehty keittiön allaskaapista yli jääneestä laatikosta. Mausteet säilytetään varta vasten tähän tarkoitukseen hankituissa pienissä lasipurkeissa. Rusinat ja pähkinät vaativat vähän isommat astiat. Hempeä pallotapetti on Pip Studion Pip Dots.
Onko sokeri loppu? Entäs kaurahiutaleet? Laita kuivamuona avohyllylle lasipurkkeihin, niin näet jo yhdellä silmäyksellä, mitä tuotteita pitää lisätä kauppalistalle. Jämerät hyllyt on rakennettu perheen äidin mummolasta saaduista patinoituneista laudoista. Lasiteline on loihdittu kekseliäästi vanhasta haran terästä.
Omakotitalon keittiössä yläkaapit on korvattu avohyllyillä, joilla säilytetään kuivia ruokatarvikkeita. Jauhot, sokerit ja hiutaleet on laitettu nätisti lasipurkkeihin, ja sisältö on merkitty vielä kohokirjoittimella purkkien kylkeen.
Kuivamuonan säilytyksestä voi tehdä taidetta. Vanhat, kauniisti kuluneet laatikot on kiinnitetty seinälle ja näin syntyneille hyllyille on nostettu kauneimmat tee- ja säilykepurkit. Ja taas säästyy komerotilaa!
1800-luvulla rakennetussa maalaistalossa on säilynyt edellisten sukupolvien käyttöesineitä, joille nykyiset asukkaat ovat antaneet uusia tehtäviä. Munat kannetaan keittiöön entisessä työkalukopassa. Kuivatarvikkeille on rakennettu kapeat hyllyt tilalta löytyneistä jämälaudoista.
Ronskit hyllyt on nikkaroitu kierrätysperiaatteella vanhasta ovesta. Osa tuotteista säilytetään lasipurkeissa, osa vanhoissa peltipurkeissa, joita on hankittu kirppareilta. Tässä perheessä leivotaan paljon, joten kananmunatkin on laitettu tilavaan lasipurkkiin.
Käynti ruokakomerolla voi olla mieltä ilahduttava askare. Pikkuisen komeron takaseinä on tapetoitu kauniiksi taustaksi valkoisille hyllyille. Lattialla oleviin sankoihin kerätään kierrätettävät pullot, purkit ja pahvit.
Kauniit, arkiset käyttöesineet tuovat eloa valkoiseen peruskeittiöön. Mausteille on oma peltilootansa, leivontatarvikkeille ja teevalikoimalle omansa. Jauhot ovat isossa lasipurkissa.
Nätit ruokapakkaukset ovat päässeet osaksi sisustusta avohyllylle ja työpöydän tasoille. Pusseja ei ole edes yritetty piilottaa rasioihin. Uhkea tausta on Pip Studion tapetti Birds in Paradise.
Nuoripari varasi keittiöönsä paikan vanhanmalliselle ruokakomerolle jo talon rakennusvaiheessa. Nikkaritaitoinen sukulainen toteutti suunnitelman. Aidon vanhan oven pariskunta oli hankkinut tarkoitusta varten jo muutama vuosi sitten.
Perheen äiti osti suloisen pikkukaapin jo muutama vuosi sitten, koska se sattui olemaan hänen lempiväriään turkoosia. Kalusteelle löytyi paikka keittiön työtasolta. Hyllyille mahtuu yllättävän paljon päivittäin tarvittavaa ruokatavaraa, ja bonuksena päälle voi rakentaa asetelman.

Lue lisää:

Kommentoi »