Mainos

Tuijalajeja pohjoiseen

No image
Mainos
Tuija kasvaa täällä etelässä, mutta haluaisin tietää, onko siitä ja­los­tet­tu­Poh­jois-Suomessa menestyvää lajiketta. Mitä la­jik­kei­ta­tui­jas­ta on?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Pohjois-Suomea varten ei ole jalostettu tuijia eikä juuri muitakaankasveja. Suurin osa meillä myytävistä koristekasvilajikkeistatulee ulkomailta. Ne on jalostettu Keski-Euroopan oloihin. Meilläon jalostettu kotimaisia alppiruusuja, mutta niitäkään ei ole kehitettyLapin oloja varten.

Kanadantuija (Thuja occidentalis) kasvaa luontaisena hyvinkinkylmillä seuduilla Kanadassa. Silti meillä viljellyt kanadantuijatovat alkuperältään paljon eteläisempää kantaa.Monet tuijalajikkeet menestyvät Oulun tienoille saakka, ehkäpohjoisempanakin, koska siellä on kasvien talvehtimisen kannaltatärkeää lunta. Viljelytietoja pohjoisempaa voi löytyä lukijoiltamme.Myynnissä on lajikkeet ’Danica’ ja ’Globosa’. Kartiotuijia ovat’Howei’, ’Holmstrup’, ’Sunkist’ ja ’Smaragd’, jota myös ”timanttituijaksi”nimitetään. Pilarituija on aivan kapeakasvuinen. Siitä saaleikkaamatta kaunista ainavihantaa aitaa. Taimimyyjien luetteloistalöytää näistä ryhmistä monia muitakin lajikkeita.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)