Mainos
Mainos
Unohda silityslauta ja tuunaa pe­rus­hyl­lys­tä si­li­tys­ka­lus­te. Verhon takana on tilaa myös lii­na­vaat­teil­le. Kun pyykki on silitetty voit asetella tasolle kauneimmat koriste-esineesi. 

Tarvikkeet:

  • Ikean Brusali-tv-kaappi tai muu silityskorkeudelle sopiva kaluste
  • mdf-levyä, 8-10 mm, kaapin taakse ja silityslevyksi
  • mdf-levyä, 3-4 mm, silitysalan verran
  • verhokangas, silityslevyn kangas ja kuumuuden kestävää pehmustekangasta
  • L-listaa, tapettia, verhokisko, maalia, liimaa ja pitsinauhaa.

Näin teet silityspöydän

1. Kokoa kaappi ja sahaa mdf- levystä kaareva takaosa.

2. Maalaa taustalevyn reunat ja tapetoi levy. Tapetoi myös kaapin takaseinä.

3. Sahaa L-listasta kaapin päälle pätkät kiskoiksi, jotka yltävät etureunasta takaseinään (katso kuva jutun lopussa). Maalaa listat ja kiinnitä ne liimalla ja pienillä nauloilla.

4. Tee pöytälevy sahaamalla paksummasta mdf-levystä kiskojen väliin sopiva kappale. Pöytälevyn sopiva syvyys on noin 45 cm. Älä tee levystä liian syvää, jotta painopiste pysyy kalusteen  päällä eikä kaluste pääse kaatumaan. Jos teet pöytälevyyn ohuesta listasta kiskojen väliin menevät, erilliset reunat, sahaa pöytälevy listojen verran lyhyemmäksi. Kiinnitä listat levyyn liimalla ja pienillä nauloilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

5. Maalaa reunat ja näkyville jäävät pääliosat.

6. Sahaa ohuemmasta mdf-levystä pöytälevyä pienempi pala silityslevyksi. Pehmusta levyn toinen puoli ja päällystä se kankaalla. Liimaa kangas kiinni levyn nurjalle puolelle.

7. Naulaa silityslevy kulmista kiinni paksumpaan levyyn pikkunauloilla. Liimaa pitsinauha.

8. Kiinnitä verhokisko ja ripusta verho.

Silityslevyä voi säilyttää kalusteen takana tai kääntää sen nurinpäin tasolle. Silloin listakiskoissa saa olla enemmän varaa korkeussuunnassa. 

Verhokangas ommeltiin rennoin pistoin oikeaan miittaansa. Molemmat kankaat ovat Eurokankaasta.

Kalusteen takaseinä sahattiin mdf-levystä. Muodon voi piirtää käsivaralla. Piirrä ensin toinen puoli isolle paperille ja kopioi toinen puoli sen avulla. Siirrä kaava levylle ja sahaa irti.

Levyn korkeus on syytä katsoa kalusteen takaa kohtaan johon sen voi kiinnittää tukevasti  nauloilla.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
Meilläkotona.fi- toimitus
12.04.2016

Hei Tuula! Kiitos kommentistasi. Olet aivan oikeassa, että isompien vaatekappaleiden silittäminen pöydällä on hankalaa. Ideana olikin tehdä perushyllystä kauniimpi, ja silitysalusta on kivaa extraa. Hyllykön voi toteuttaa ilman silityslevyä ja suursilittäjä voi puolestaan jättää takalevyn laittamatta.
Terveisin Anette Unelmien Talo&Kodista

Tuula
11.04.2016

En oikein ymmärrä tuon silityspöydän käyttöä. Siinä on mukava silittää vain esim. tyynynpäällisiä, kaitaliinoja, vauvan alusvaatteita,muttei kylläkään paitapuseroita tai muita monitahoisempia tahi suurempia vaatekappaleita.