Mainos
Mainos
Kirp­pa­ri­lau­ta­set muuttuvat tai­de­teok­sik­si pos­lii­ni­tus­sien avulla. Lautasten koristelu onnistuu lastenkin kanssa, ja väri kiinnittyy tavallisessa uunissa.

Posliinimaalauksen tarvitaan vain vanhoja lautasia ja posliinitussit. Vanhoja lautasia saa kirppareilta ja kierrätyskeskuksista edullisesti. Posliinitusseja myyvät askartelukaupat. Värin kiinnittämiseen ei tarvita keramiikkauunia, vaan tavallinen riittää. Lasten koristelemista astioista saa ihania lahjoja vaikka isovanhemmille. Lautaset voi ripustaa seinälle, ja kupeista tulee persoonallisia käyttöastioita. Valmistaja lupaa, että maalatut astiat kestävät konepesun – ehkä arvokkaat taideteokset kannattaa kuitenkin pestä käsin.

Tarvikkeet:

  • posliinitusseja
  • astioita
  • tavallinen uuni värin kiinnittämiseen.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Näin koristelet lautaset posliinitusseilla

1. Posliinitusseja saa askarteluliikkeistä, ja kirppareilla on myynnissä astioita edullisesti. Posliinitussin piirrosjäljen kiinnittämiseen riittää tavallinen uuni.

2. Puhdista astian pinnasta kaikki rasva ja lika huolellisesti tussivalmistajan ohjeiden mukaan. Ohjeet vaihtelevat merkeittäin. Huolellinen puhdistaminen on kiinnittämisen ohella tärkein tekijä, jotta maalauksesta tulee kestävä. Kun olet puhdistanut maalattavan pinnan, älä koske siihen enää paljain käsin.

3. Voit luonnostella ja harjoitella ensin paperille. Varsinkin lautasille on niin helppoa piirtää, että pikkulapsikin osaa. Nämä lautaset on taiteillut kaksivuotias. Isommat lapset (ja aikuiset) voivat kokeilla myös mukin ulkopintaan.

4. Jos maalaat erivärisillä tusseilla päällekkäisiä tai vierekkäisiä alueita, anna jokaisen värin kuivua hetki. Muuten värit sekoittuvat.

5. Kun työ on valmis, anna sen kuivua. Kiinnitä uunissa valmistajan ohjeiden mukaan. Valmistajat lupaavat, että oikein puhdistetut ja kiinnitetyt astiat kestävät konepesun, mutta ehkä astiat kannattaa pestä hellävaraisesti käsin. Kukapa haluaisi vahingossakaan tuhota pienen taiteilijan teoksia.

Lisätietoja:

Tutustu myös Jutan Kootut murut -blogiin

Lue lisää:

Kokeile posliinimaalausta lautasiin

Koristele kuppi ja lautasliinat pistekuviolla

Tee suloinen kerrosvati vanhoista astioista

 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)