Mainos

Trendikäs betoniaskartelu vie mukanaan – 9 helppoa ohjetta kotiin ja puutarhaan

Mainos
Betoni on rouhea ja trendikäs materiaali, josta voi valmistaa vaikka mitä! Toisin kuin voisi luulla, be­to­nias­kar­te­lu on yllättävän helppoa ja todella palkitsevaa puuhaa. Kokosimme yhteen kaikki suo­sik­kioh­jeem­me.

Betoniaskartelu on helppo aloittaa vaikkapa näistä ruukuista! Vala betonista ruukkupuutarhaan vaikka suurempikin ruukkujen ryhmä, ja kasvata sitä kesä kesältä. Pidä muodot selkeinä, mutta lisää mielenkiintoisuutta kokoeroilla.

Katso ohje!

Kesäiltojen tiennäyttäjät! Itsevalettuja betonilyhtyjä on helppo tehdä jopa polun verran. Nämä tukevat lyhdyt pysyvät myös hyvin pystyssä. Muottien lisäksi, materiaaleiksi tarvitset vain betonia, lasipurkkeja ja rautalankaa.

Katso ohje!

Hieman sirompaa betoniaskartelua. Mukit ja pienet kakkuvuoat sopivat muoteiksi pöydällä pidettävien kynttilänjalkojen valamiseen.

Katso ohje!

Ruukku irti terassista! Betonitassut hauskuuttavat harmaata ruukkua. Myös lasten muovisilla hiekkamuoteilla saat suloista jälkeä.

Katso ohje!

Askartele rouhea betonitarjotin erilaisten asetelmien alustaksi. Teemaa voi helposti muutella mielen ja vuodenajan mukaan, kun betoni on materiaalina kaunis ja ajaton.

Katso ohje!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä pöytä viihtyy pihalla vaikka vuoden ympäri! Betonipöytä ei tarvitse keväthuoltoja eikä se säikähdä säitä. Luonnon omat materiaalit riittävät eleettömän pöydän somisteiksi.

Katso ohje!

Kodin yksinäiset juomalasit voi hyödyntää vaikka näin! Jos kotoa ei löydy eriparilaseja, poimi kaunottaret kirppiksiltä. Kynttelikön muotin valaa vaikka kukkalaatikkoon, mutta sopivan voi nikkaroida itsekin.

Katso ohje!

Jos rakastat värejä, älä tyydy pelkkään betoniaskarteluun. Tee värikkäitä mandalalaattoja lisäämällä valuastian pohjalle mosaiikkia. Kiinnostavia kuvioita saat luotua pitsiliinoilla ja raparperin lehdillä.

Katso ohje!

Luonnollisesti kaunis. Tukevin betonijaloin seisovan oksakynttelikön voi tehdä myös pöytämalliseksi. Silloin betonivaluista tehdään pienemmät ja oksista lyhyemmät.

Katso ohje!

Koonnut Anette Nässling 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)