Mainos
Mainos
Siilit tarvitsevat ihmisen apua, sillä kau­pun­ki­pi­hat ovat liian siistejä talvipesän ra­ken­ta­mi­seen. Rakenna siilille mökki ja ruoki piikkipalloa kostealla kis­san­ruu­al­la.

Siilille kelpaa vaatimatonkin mökki, kunhan siinä on vedenpitävä katto, maapohja ja tuuletusreiät seinissä. Sisäänkäynnin yhteyteen kannattaa rakentaa tunneli, niin kutsumattomat vieraat eivät pääse häiritsemään siilin talviunta.

Siiliä miellyttävä sisustus syntyy sammaleesta, puiden lehdistä ja kuivasta heinästä. Muuttokunnossa talvipesän pitäisi olla viimeistään syyskuun lopussa.

Jos haluaa auttaa piikkipalloa keräämään painoa talvihorroksen ajaksi, siiliä voi ruokkia kostealla kissanruualla puhtaista astioista.

Tarvikkeet:

  • vasara
  • nauloja
  • saha
  • raakalautaa tai vanhaa maalamatonta lautaa
  • kattohuopaa tai vedenpitävää puulevyä.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Näin rakennat siilin talvipesän

1. Rakenna laudoista kehikko, jonka korkeus on noin 30–40 senttiä ja sivujen pituus noin 40–50 senttiä. Poraa kehikon yläosaan tuuletusaukot kulmittain.

2. Sahaa kehikon alareunaan oviaukko, jonka sivut ovat noin 11–15 senttiä. Tee oviaukon eteen tunneli laudanpätkistä tai sopivan kokoisesta putkesta.

3. Valmista mökkiin vedenpitävä katto puulevystä tai laudoista ja kattohuovasta. Kiinnitä katto vasta kun olet löytänyt mökille suojaisan tontin ja vuorannut pesän sammaleella, lehdillä ja heinällä.

Video: Näin ruokit siiliä oikeaoppisesti

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)