Mainos

Nikkaroi jämälaudoista säilytyslaatikoita

Mainos
Kevyet säi­ly­tys­laa­ti­kot tehdään yli­mää­räi­sis­tä lau­dan­kap­pa­leis­ta ja rimoista. Useammasta laatikosta saa pinottavan säi­ly­tys­jär­jes­tel­män helposti.

Puiset laatikot ovat kivannäköisiä ja käteviä monessa käytössä. Säilytyslaatikoita voi tehdä riman ja listojen pätkistä – niin sahatusta kuin höylätystäkin puutavarasta – jota on jäänyt yli muista nikkaroinneista.

Puutavaraliikkeistä saatava 22 x 50 millimetrin sahattu rima on hieman mallilaatikoiden rimaa tukevampaa, mutta käy mainiosti juuri tämän kokoisiin laatikoihin. Vaikka tekisit laatikoita monenlaisesta puutavarasta, tee kaikki kuitenkin samalla mitoituksella, niin saat näppärän, pinottavan säilytysjärjestelmän, joka vie vain vähän lattiatilaa.

Laatikot voi pintakäsitellä sävytetyllä, puolihimmeällä kalustelakalla, joka tekee ohuen ja hieman läpikuultavan pinnan. Jos haluat peittävämmän ja paksumman pintakäsittelyn, pohjamaalaa laatikot ja viimeistele kalustemaalilla. Ulkokäyttöön tarkoitetut laatikot voi käsitellä sävytetyllä puuöljyllä.

Tarvikkeet: (yksi laatikko, 32 x 50 x 32 cm)

  • rimaa (22 x 50 mm)
  • pikkulistaa pohjan tukipuiksi
  • neliskanttista rimaa (48 x 48 mm) nurkkiin
  • saha, pora, rullamitta, suorakulma, ruuvinväännin ja uppokantaruuveja
  • hiomapaperia
  • pintakäsittelyyn puolihimmeä kalustelakkaa, esimerkiksi Tikkurilan Kiva-kalustelakkaa.

Puutavara yhteensä noin 7,50 euroa.

Ohjeet säilytyslaatikoiden nikkarointiin

1. Sahaa lyhyet päätyrimat (6 kpl), pidemmät sivurimat (6 kpl) ja kulmatolpat (4 kpl). Hio sahareunat. Pohjatuet ja -rimat voit sahata työn edistyessä.

2. Laita työtasolle apulauta ja aloita päätyjen teolla. Aseta lyhyet rimat kulmatolppien päälle. Varmista ristimitalla tai suorakulmalla, että linjat tulevat suoriksi. Poraa ruuville reikä ennen kiinnitystä, silloin ohut rima ei halkea. Kun teet päädyt vierekkäin, saat niistä helposti samanlaiset.

3. Lisää päätyihin kakkosruuvit, jotka lukitsevat päädyt liikkumattomiksi ja nosta valmiit päädyt kyljelleen. Kiinnitä sivujen rimat samoille kohdille päätyrimojen kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kiinnitä päätytolppien välille tukipuut, joihin pohjarimat ruuvataan kiinni.

5. Sahaa sopivat pohjarimat, reunimmaiset hieman keskirimoja lyhyemmiksi. Kiinnitä rimat lyhyin ruuvein poikkitukiin.

6. Lisää kahvat. Käsittele laatikko himmeällä kalustelakalla tai kuultavalla, sävytetyllä petsivahalla. Jos teet laatikon ulkokäyttöön, käsittele se kauttaaltaan homesuojatulla ja kosteutta hylkivällä puuöljyllä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
Meilläkotona.fi toimitus
viime keskiviikkona klo 15.04

Hei Pate,

Ja kiitos tarkasta huomiostasi. Ohjeeseen oli tosiaan päässyt lipsahtamaan pieni virhe, joka on nyt korjattu. Antoisia nikkarointihetkiä!

pate
viime tiistaina klo 07.44

Mitä lorem ipsum...... tarkoittaa?