Mainos
Mainos
Koristele ruo­kai­lu­vä­li­nei­den purkit ompelemalla ja virk­kaa­mal­la. Somat säi­ly­tys­pur­kit on kiva pitää esillä, vaikka pir­tin­pöy­däl­lä, jotta haarukat ja veitset ovat nopeasti nälkäisten saatavilla.

Tarvikkeet:

  • sopivan kokoisia lasipurkkeja
  • maaleja (purkit ovat kauniita myös maalaamatta)
  • puuvillalankoja ja koukku
  • kangastilkkuja, vanhoja keittiöpyyhkeitä
  • vanulevyä
  • vinonauhaa ja pari nappia
  • ompelulankaa.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Näin teet aterinpurkit

1. Maalaa puhtaat ja kuivat purkit kaatamalla niihin tilkka maalia. Sulje kansi ja pyörittele maali tasaisesti purkin sisäpintaan. Lisää maalia tarvittaessa ja pyörittele purkkia aina välillä, kunnes pinta pysyy maalin peitossa.

2. Vyötteet: Leikkaa kankaasta purkin ympäryksen pituinen ja kaksi kertaa valmiin vyötteen korkuinen pala. Leikkaa vanulevystä valmiin vyötteen kokoinen pala.

3. Aseta vanu vyötekankaan väliin. Tee puuvillalankaan solmu ja harsi sentin pistot puolen sentin päähän reunasta. Päättele lanka hyvin vyötteen sisään.

4. Virkkaa etupuolella harsipistoihin kolme kiinteää silmukkaa ja niiden väliin kolme ketjusilmukkaa.

5. Viimeinen kerros: *Virkkaa ensimmäiseen ketjusilmukkalenkkiin 7 kaksoispylvästä, hyppää ensimmäisen kiinteän silmukan yli ja virkkaa piilosilmukka keskimmäiseen, hyppää kolmannen kiinteän silmukan yli* ja jatka virkkaamalla kaksoispylväät ketjusilmukkalenkkiin. Toista *–* kerros loppuun.

6. Virkkaa kaksi ketjusilmukkalenkkiä vyötteen toiseen päähän ja ompele napit sopivalle etäisyydelle vyötteen toiseen päähän. 

7. Viimeistele työ vinonauhalla huomaamattomin pistoin. Kirjoita puuvillalangalla pyyhetilkkuun aterimien nimet. Pura tilkun reunoja ja ompele se kiinni vyötteeseen.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)