Mainos
Mainos
Ko­ris­te­va­lo­jen suloiset varjostimet syntyvät jo­gurt­ti­pur­keis­ta, jotka pääl­lys­te­tään kauniilla paperilla tai kan­gas­til­kuil­la.

Kukapa uskoisi, että hempeä valoköynnös syntyi roskiskamasta! Puhtaiden ja kuivien jogurttipurkkien lisäksi tarvitset vain led-valosarjan, koristepaperia ja teippiä.

Tarvikkeet:

  • tyhjiä jugurtti- tai viilipurkkeja
  • kauniita papereita tai kangastilkkuja
  • koristeteippiä
  • koristenauhoja
  • valoköynnös
  • sakset ja puukko.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Näin teet koristevalot

1. Pese ja kuivaa purkit.

2. Tee kaava paperista. Aseta purkki pitkittäin paperiarkin reunalle.Työtä auttaa jos teippaat reunan purkkiin kiinni. Pyörittele paperi purkin ympäri niin, että se peittyy kokonaan ja yltää sentin verran vyötteen toisen reunan päälle. Leikkaa ylimääräiset pois purkin ylä- ja alareunaa myöten. Jätä yläreunaan (purkinpohja) sentti ylimääräistä.

3. Tee koristevyötteet kaavan avulla ja kiinnitä ne purkkeihin kaksipuolisella teipillä päällekkäin menevästä saumakohdasta. Leikkaa pohjapuolen ylimenevä osa sentin levyisiksi hapsuiksi. Käännä ja liimaa taitteet koristeteipillä mukin pohjaan.

4. Liimaa koristenauha purkin yläreunaan (=valmiin varjostimen alareuna).

5. Paina puukonkärjellä kaksi ristikkäistä pientä viiltoa purkin pohjaan ja pujota valoköynnöksen lamppu varovasti pohjan läpi purkin sisäpuolelle.

Lue lisää:

Kiinnostaako itse tehty valaisin? Katso täältä persoonalliset ideat

Päällystä riisipaperivarjostin kirjan sivuilla

Askartele pullonkorkeista hauska kynnysmatto

 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
Anna-Liisa
31.07.2016

Voispa olla kuvia eri vaiheista, että tietäis mistä puhutaan.