Mainos
Mainos
Betonista valat helposti ja edullisesti näyttäviä ja kestäviä ruukkuja puutarhaan. Voit jättää betoniruukut puutarhaan tai terassille talveksikin, kun käytät niihin pak­ka­sen­kes­tä­vää hie­no­be­to­nia.

Suuret betoniruukut on valettu sisäkkäisiin avosuisiin ämpäreihin. Matala neliöruukku on valettu muoviseen karkkilaatikkoon, jonka sisuksena oli iso limsapullo. Matala laakea ruukku valettiin ämpäriin, joka täytettiin vain puolilleen betonilla.

Tarvikkeet:

  • sementtilaastia
  • vettä
  • sekoitusastia
  • ämpäreitä
  • suojakäsineet ja hengityssuojain.

Näin teet betoniruukun

1. Ruukkuun tarvitaan kaksi muottiämpäriä: isompaan kaadetaan betoni ja pienempi määrää sisuksen koon. Valitse muotit niin, että seinämän paksuudeksi tulee noin 4 cm. Muotit irtoavat betonista parhaiten, kun ne ovat hieman taipuisia ja sileitä. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

2. Käytä aina hansikkaita ja hengityssuojainta! Vala ensin isompaan ruukkuun 3–4 cm:n pohja ja laita sitten sisäruukku paikoilleen. Jos haluat ruukun pohjaan valutusreiän, paina pohjaan viinipullonkorkki tai pohjan korkuinen styroksinpala, ennen kuin laitat sisämuotin paikoilleen.

3. Aseta kivi tai hiekkaa sisämuotin painoksi ja täytä reunat betonilla.

4. Anna betoniruukkujen kuivua hitaasti pari vuorokautta muovilla peitettyinä, ennen kuin irrotat muotit. Kostuta välillä pari kertaa suihkuttamalla.

Lue lisää:

Tee itse betonivati

Uudista vanha ruukku betonipinnalla

Tee kynttilälyhdyt laseista ja betonista

 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)