Mainos

Ompele soma varjostin vanhasta pöytäliinasta

Mainos
Tee kuluneesta pöy­tä­lii­nas­ta vintage-henkinen varjostin. Leikkaa parhaat palat talteen ja sommittele ne yh­teen­so­pi­vik­si. Viimeistele lampunvarjo ris­ti­pis­toil­la ja muotoile letitetyillä langoilla kehikkoon istuvaksi.

Tarvikkeet:

  • vanha pöytäliina ja valkoista kangasta vuoreksi
  • varjostinkehikko
  • helmi- ja ompelulankaa
  • alumiinifoliota.

Varjostimen ohje

1. Leikkaa aluminifoliosta varjostimen yhtä sektoria isompi pala. Painele folio sektorin päälle. Irroita pala varovasti ja leikkaa se kehikon painamien reunojen mukaan kaavaksi. Siirrä kaava vahvemmalla paperille ja tarkista symmetrisyys taittamalla se pystysuunnassa kahtia.

2. Leikkaa kaavan avulla sektorien verran osia pöytäliinasta. Leikkaa ne kauttaaltaan sentin saumavaroilla. Kuviollisesta liinasta voi mallata vierekkäisiä paloja toisiinsa sopiviksi.

3. Neulaa osat vuorikankaalle (mallityöhön käytettiin valkoista lakanaa). Leikkaa osat irti ja ompele päälikankaat vuoriosiin siksakilla. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Ompele osat toisiinsa. Mallaa jokaisen osan jälkeen työtä varjostinkehikon päälle. Tässä kohtaa on helpompi siirtää saumaa jos tarve vaatii. Varjostinhupun ei tarvitse istua millilleen. Pieni pehmeys sopii tyyliin. 

5. Aseta ommeltu varjostinkangas kehikon päälle ja jaa ylä ja alaosa tasan molempiin suuntiin. Käännä reunat varjostimen sisälle. Ompele ne molemmista päistä kehikkoon yliluottelupistoilla. Valitse lankojen värit kankaan kuviosta.

6. Halutessasi voit ommella kankaan kehikoon myös pystysuunnassa. Käytä siihen näyttäviä ristipistoja. Varjostin myötäilee kehikon muotoja kun kierrät langan kehikon sisäpuolelta.

7. Letitä lopuksi langoista kiristysnauha ja pistä se parsineulan avulla korostamaan vaikkapa varjostimen kapeinta kohtaa. 

Alumiinifoliosta on helppo painella oikean muotoinen kaava ja siitä se on helppo kopioida halutessaan vahvemmalle paperille.

Lopuksi varjostimen ympärys somistetaan lankanauhalla. Se muotoilee ja kuroo mahdolliset ylimääräiset millit.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)