Mainos

Meillä kotona -tutkimus: Miten asumisen arvot muuttuvat?

Mainos
Asuin­paik­kam­me imago ja se, miten muut meidät näkevät, ovat suo­ma­lai­sil­le yllättävän tärkeitä, toteaa Satu Korhonen Demos Helsingistä. Asunnon sta­tusar­vol­la sen sijaan on suo­ma­lai­sil­le vain vähän merkitystä. 

Laajasti suomalaista asumista selvittäneessä Meillä kotona -tutkimuksessa selvitettiin asumiseen liittyviä arvoja ja asenteita. Yksi kolmesta vastaajasta kertoi imagon olevan tärkeä asuinalueen valinnassa. Kahdelle kolmesta terveys ja hyvinvointi ovat erityisen merkittäviä tekijöitä asumiseen liittyvissä valinnoissa.

Ekologisuus on merkittävä tekijä asumiseen liittyvissä päätöksissä yhdelle kolmesta suomalaisesta. Oman arvomaailman näkyminen asumistavassa merkitsee paljon hieman useammalle, samoin perinteet ja tunnearvo.

Kolmasosa suomalaista kokee, että tavaraa on kotona liikaa. Esteettisyys menee käytännöllisyyden edelle vain yhdellä kymmenestä kodinlaittajasta.

Katso video: haastattelussa Satu Korhonen, Demos Helsinki

 

A-lehdet toteutti vuonna 2015 laajan asumisen tutkimuksen, jolla selvitettiin suomalaisten asumiseen liittyviä tapoja, arvoja ja asenteita. Tutkimuksen mukaan koti on erittäin tärkeä paikka 93 prosentille vastaajista. 74 prosentille kodikkuus ja viihtyminen ovat sisustamisen tärkeimmät ohjenuorat. 43 prosenttia remontoisi kotiaan, mikäli käytössä olisi ylimääräistä rahaa.

Lähde: Meillä kotona -tutkimus 2015. A-lehdet.

Videot: Egnahem

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)