Mainos

5 vinkkiä: vuokra-asunnon sisustaminen

Mainos
Saako vuo­kra­ko­dis­sa porata reikiä seinään? Entä maalata? Vuokra-asunnon sisustaminen vaatii hieman kek­se­liäi­syyt­tä. Pienillä kikoilla teet ihmeitä.

1. Asutko yksityishenkilön, kaupungin tai esimerkiksi säätiön vuokraamassa asunnossa? Aloita ottamalla selvää, millaiset säännöt koskevat kyseisen huoneiston sisustamista.

2. Voi olla, että seinien maalaaminen, taulujen ripustaminen tai hyllyjen kiinnittäminen on kielletty, mutta luvan saa usein kysymällä vuokranantajalta. Vuokralaisen yleisten sääntöjen mukaan maalaaminen, tapetointi, kiinteiden kalusteiden vaihtaminen tai uusien asentaminen ovat asioita, joista täytyy erikseen sopia. Jos asunto on huonossa kunnossa ennen muuttoa, vuokralainen saattaa saada neuvoteltua huoneistoon pintaremontin vuokranantajan kustannuksella tai sitten pientä remonttia voi tehdä omalla rahalla.

3. Nauloja saa lyödä seiniin, sillä niistä jää sen verran pienet reiät, mutta ruuvien poraamiseen täytyy olla lupa. Usein tilanne on kuitenkin se, että vuokra-asunnon seinillä on valmiiksi edellisen asukkaan elämän jäljet, ja tauluja joutuu sijoittelemaan valmiiksi mietityille paikoille, jotta reiät saa piiloon. Vuokrasopimuksessa on mainittu, jos reiät täytyy peittää ennen pois muuttamista.
 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Onneksi on olemassa monenlaisia kikkoja, joiden avulla vuokrakodistakin saa muokattua oman tyylisen ja viihtyisän. Aloita miettimällä huolellisesti kalustus ja tekstiilit. Vanhaa keittiötä voi helposti raikastaa uusilla kaapinovilla, ja usein näkee myös maalattuja tai kontaktimuovilla päällystettyjä keittiön kaapistoja ja välitilan laattoja. Kaapistojen ilmettä saattaa muuttaa jo pelkkä vetimien vaihtaminen.

5. Muovimaton voi päällystää edullisella laminaatilla, kylpyhuoneen kaakelit voi maalata putkiremonttia odotellessa ja suihkun saa helposti uudistettua ostamalla uuden suihkuletkun. Pienilläkin yksityiskohdilla on merkitystä, joten esimerkiksi verhotangon vaihtaminen saattaa tuoda asunnon 2010-luvulle.Lähteet: Hoas, Vuokralaiset VKL ja Suomen vuokranantajat

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
merja
04.06.2016

juu, tulin lukemaan josko ois löytyny vinkkiä vanhahtavan vuokrakaksion sisustamiseen, sain kivan kämpän pikku kaksion, miutta olipa vanhan näkönen, ei näitä paljon remontoida. pikku kiva piha kuitenkin, rivari.

Hellurei
20.02.2016

Olipa tyhjänpäiväinen juttu. On selvää, että moni ei pysty (tai halua) vuokrakodissa juuri isoja remontteja tekemään. Siksi minäkin tulin lukemaan tätä juttua, jotta löytäisin vinkkejä sisustamiseen ilman isoja rahallisia panostuksia tai luvattomia muutoksia asuntoon. Mutta oikeastaan siihen tarpeeseen vastattiin sanomalla "Aloita miettimällä huolellisesti kalustus ja tekstiilit." :D Joo, tietysti kaikilla meillä oma makunsa sen suhteen, mutta eikö hyvä yleispätevä vinkki olis esim. se, että yrittää sisustaa asunnon värien/tyylin suuntaisesti, eikä yrittää väkisin tehdä siitä jotain muuta kuin se on? Tämän tyyppisiä vinkkejä olisin kaivannut. Nyt jäi anti hyvin ohueksi.