Mainos
Mainos
Ra­vin­to­loi­den si­sus­tuk­sis­ta voi saada ins­pi­raa­tio­ta oman kodin si­sus­tuk­seen. Kiinnitä huomioita etenkin säi­ly­tys­rat­kai­sui­hin, kauniisiin asetelmiin ja vanhojen tavaroiden uusio­käyt­töön.

Ideat tukholmalaiseen Haymarket by Scandic -hotellin sisustukseen on poimittu 1920-luvulta. Rottinki, pastellivärit ja riikinkukkokuosit sopivat toki koteihinkin, mutta mitäpä jos ruokailuryhmä olisikin rakennettu mukavista korituoleista?

Turkuun keväällä avatun Gustavon yrttiseinä on rakennettu betonirautalevystä. Yrttiruukut on ripustettu siihen erilaisissa koreissa. 

Helsinkiläinen Grön on keskittynyt kasvispainotteiseen luomuruokaan. Yrtit, mausteet ja muut kuiva-aineet säilytetään samanlaisissa, erikokoisissa purkeissa. Purkit on sijoitettu näyttävästi ravintolasalin hyllyille.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Sisustusarkkitehti Joanna Laajisto on vastannut helsinkiläisen OX-ravintolan sisustuksesta. Tilan seinämateriaaliksi on valittu aaltopelti. Pieninä aloina siitä saa näyttävän pinnan kotikeittiöissäkin.

Jos varastosta tai ullakolta löytyy vanhoja matkalaukkuja, tee niistä säilytyslaatikoita helsinkiläisen Baskeri & Basso -bistron tapaan. Siellä matkalaukut toimivat aterimien säilytyspaikkoina.

Nykyisin monissa asunnoissa keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat yhtenäisen alueen. Jos kaipaat intiimimpää tunnelmaa, tee kuten juuri avatussa Hilton Tallinn Parkin Able Butcher -ravintolassa: Jaa tilat kevyellä hyllyjärjestelmällä. Tilanjaosta huolimatta avaruus säilyy ja voit edelleen keskustella olohuoneen puolella olevien ihmisten kanssa. Hyllyille voi kevyesti asetella koriste-esineitä tai näyttäviä astioita. Älä kuitenkaan sijoita niihin liikaa tavaraa.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)