Mainos
Mainos
Yllätä vieraasi kauniilla pää­siäis­kat­tauk­sel­la, jonka koristelussa on hyödynnetty sipulikukkia ja risuja.

5 x kaunis pääsiäiskattaus

1. Pääsiäiskoristeita on kiva askarrella itse, ja tarvikkeita löytyy helposti luonnosta sekä omalta pihalta. Houkuttele perhe mukaan luontoretkelle. Poimikaa risuja ja pajunkissoja sekä kirkatkaa, josko lumikellot olisivat jo kukassa. Täydennystä voi hakea askartelukaupasta.

2. Värikkäät kananmunat kuuluvat pääsiäiseen. Yksivärisiä munia saat upottamalla ne liemeen, jossa on 2,5 dl kuumaa vettä, 1 tl etikkaa ja 20 tippaa nestemäistä elintarvikeväriä. Anna värjäytyä 1–10 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

3. Paikkakortit tekevät juhlan. Kirjoita ruokalista kauniilla käsialalla tukevalle paperille tai pahville ja koristele ne sitten teemaan sopivaksi. Tee samantyyliset paikkakortit jokaiselle ruokailijalle.

4. Perhoset ovat muotia sisustuksessa. Pyydä lapsia piirtämään ja värittämään sieviä siivekkäitä tai taittele niitä itse. Leikkaa perhoset irti ja laita lentelemään pajun oksille.

5. Jos innostut taivuttamaan koivunoksista linnunpesiä, jätä pääsiäispäivää edeltävänä iltana muutama tyhjä pesä lasten iloksi pöydälle odottelemaan pääsiäiskukkoa.

Sido koivunoksista linnunpesä rautalangan avulla. Täytä pesä keväisillä ihanuuksilla: viiriäisen munilla, helmililjan sipuleilla ja höyhenillä. Kiedo vielä koristeeksi lankaköynnöksen verso.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)