Mainos
Mainos
Pönttöuunia saa nykyään monen värisenä ja korkuisena. Tulisijojen klassikko ansaitsee paikkansa uusissakin kodeissa.

1. Vaaleanpunainen uuni ja rouhea tiiliseinä ovat herkullinen yhdistelmä! Unelmien toteutumisesta kertova kyltti täydentää hauskasti satumaisen kokonaisuuden.

2. Onko tämä pönttöuuni vai kaakeliuuni? Kaunis se ainakin on. Huomaa lattiassa uunia kiertävä metallisuoja ja uunin kyljessä roikkuva isolla tupsulla koristettu pellinnyöri.

3. Vanhat uuninluukut ovat koristeellisuudessaan todella kauniita. Voit kunnostaa ne teräsharjalla ja maalaamalla esimerkiksi Teknoksen Teknoheat 500-maalilla.

4. Perinteisesti pönttöuunit on sijoitettu huoneen nurkkaan, mutta sen voi sijoittaa myös pitkälle seinälle. Lämmönvarauskykyynsä nähden se vie vähän tilaa, eivätkä kulmat kolhi ohikulkijaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

5. Harmaa lautalattia, siro hiilihanko, itse tehty halkoteline ja valkea pönttöuuni ovat klassinen yhdistelmä. Lämpö saa vaalean maalin kellastumaan luukun ympäriltä, mutta sehän on vain patinaa!

6. Nykyään pönttöuuneja saa monen korkuisina. Pikku-uuni ei paina yhtä paljon kuin iso, joten sopii hyvin yläkertaan. Ja tietysti uunin päällä on hyvä paikka koriste-esineille.

7. Tulipunainen pönttöuuni näyttää aina kuumalta. Uuneja voi tilata erivärisinä tai vanhan uunin voi maalata itse. Maaliksi sopii esimerkiksi Tikkurilan puolikiiltävä Unica-ulkokalustemaali.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (4)
Pohjanmaan tiilirakenne oy
20.02.2017

Hei

Meiltä tiilirakenteelta saa kaiken kokoisia pönttöuunia. Kuvassa neljä on meidän valmistama pönttöuuni. Netti sivuiltamme löytyy paljon lisää www.tiilirakenne.fi

Liisa

Laitatko minulle sähköpostia Anssi.niemela@tiilirakenne.fi
Minkälaista luukkua olet ajatellut. Meiltä löytyy todella iso valikoima erilaisia luukkuja.

Meilläkotona.fi / toimitus
14.02.2017

Hei Liisa,

Pönttöuuniin sopivia luukkuja kannattaa tiedustella esimerkiksi rautakaupoista. Myös netin kautta on mahdollista löytää esimerkiksi nettirautakauppoja tai valmistajia, jotka voivat ohjeistaa sopivien luukkujen löytymiseen.

Liisa
12.02.2017

Tarvitsisin uuden uuniluukun pönttöuuniini, jossa myös kipinäsuoja.mistähän niitä saisi?

Näytä lisää kommentteja