Mainos
Mainos
Kon­tak­ti­muo­vil­la saa hauskasti ja edullisesti vaihtelua si­sus­tuk­seen. Helposti käsiteltävä materiaali sopii esimerkiksi las­ten­huo­neen ja keittiön tuunaukseen.

1. Kontaktimuovi voi tuunata melkein pintaa kuin pintaa: keittiökaappeja, jääkaapin, seiniä, ikkunalaseja, peilejä... Kontaktimuoveja on läpinäkyviä, kuviollisia, materiaalijäljitelmiä, yksivärisiä (myös hehkuvissa neon väreissä) ja samettipintaisia. Mainiota liitutaulukalvoa löytyy mustana ja valkoisena. Valinnan vaikeus voi yllättää, koska valikoima on niin laaja.

2. Suorat muodot leikkaat siististi ja nopeasti mattoveitsellä ja metallisella viivoittimella. Silloin alustaksi käy parhaiten oikea leikkuualusta, mutta myös paksu kartonki. Testaa, ettei veitsi mene leikatessa alustan läpi. Leikkaa lattialla tai pöydällä. Kaarevat muodot on helpompi leikata terävillä saksilla. Pienet pallot taas teet helpoiten kuvioleikkurilla. Silloin leikkuri on välillä puhdistettava liimasta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

3. Piirrä kuvio kontaktimuovin paperipuolelle vapaalla kädellä, viivoitinta tai sapluunaa apuna käyttäen. Muista piirtää se peilikuvana, jotta se on liimatessa oikein päin.

4. Jos liimattava tarra on suurikokoinen, irrota taustapaperi ensin vain osittain. Ota tarvittaessa avuksi muovilasta tai keittiöpyyhe, jolla varovasti silität tarran pikku hiljaa kiinni pintaan. Painele lopussa kunnolla tarra kiinni. Kun liimaat ikkunalasiin, voit kostuttaa lasin saippuavedellä. Näin tarra on liikuteltavissa, kunnes oikea paikka löytyy. Sitten painat veden muovilastan avulla veden tarran alta pois.

5. Sähköteippi on oiva kontaktimuovin korvike, kun tarvitset pitkää, kapeaa suikaletta. Värivalikoima tosin on kovin suppea.

Lue lisää:

Näin teet tarrapuun lastenhuoneen seinälle

6 ideaa tapetin luovaan käyttöön

Haaveiletko tauluseinästä? Toteuta sellainen edullisesti

 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)