Mainos
Mainos
Kuinka monta rullaa tapettia tarvitset olohuoneen päätyseinää varten? Entä jos tapetti on suu­ri­ku­viois­ta? Las­ku­kaa­voil­lam­me selvität tapetin oikean menekin.

Tapetin menekin laskemista varten kannattaa ottaa tarkat mitat tapetoitavan huoneen korkeudesta ja ehjien seinien leveydestä. Menekin arvioinnissa ei tarvitse laskea neliömetrejä, sillä ne ovat vain suuntaa-antavia.

Näin lasket yksivärisen tai pystyraitaisen tapetin menekin

1. Useimmat tapettirullat ovat 52 cm leveitä ja pituudestaan noin kymmenen metriä. Kun huonekorkeus on tavallisesti 2,5 metriä, saat yhdestä yksivärisestä tai pystyraidallisesta rullasta arviolta 2,10 metriä valmista seinää.

2. Jaa tapetoitavan seinän pituus yhdestä rullasta saatavan tapettiseinän pituudella. Pyöristä tulos ylöspäin seuraavaan kokonaislukuun, niin saat tarvittavien rullien määrän.

Näin lasket kuviollisen tapetin menekin

1. Jaa huoneen korkeus yhden kuviokerran eli raportin korkeudella. Esimerkiksi 2,50 m / 0,36 m = 6,58.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

3. Yhdestä rullasta saatavan valmiin seinän määrän saat, kun jaat rullan pituuden yhden vuodan pituudella, pyöristät sen alaspäin kokonaiseksi luvuksi ja kerrot sillä rullan leveyden. Esimerkkitapauksessamme 10 / 2,66 = 3,76 joten 3 x 0,52 = 1,56 m. 

4. Tarvittavien rullien määrän saat jakamalla tapetoitavan seinän pituuden yhdestä rullasta saatavan valmiin seinän pituudella ja pyöristämällä tuloksen ylöspäin seuraavaan kokonaislukuun. Esimerkiksi 4 m / 1,52 m = 2,63, joten rullia tarvitaan 3.

Video: Näin onnistuu tehosteseinän tapetointi

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
Leena S
27.10.2016

Hiukan hankalaa tuo laskeminen, mutta onneksi netistä löytyi kätevä laskuri ( punaisesta napista aukeaa ) http://www.varastomaali.fi/cole-son-woods-69-12147.html