Mainos

Keräilysuosikki: Domus-tuoli

Mainos
Ilmari Tapiovaaran Domus-tuoli on osa so­tien­jäl­kei­sen Suomen laadukasta ja samalla yk­sin­ker­tai­sen ja vaa­ti­mat­to­man näköistä muotoilua. Tuoli on tunnettu niin Poh­jois­mais­sa kuin esimerkiksi Englannissa ja Knoll-yhtiöiden välittämänä Yh­dys­val­lois­sa­kin.

Historia

Ilmari Tapiovaaran (1914–99) suunnittelemat huonekalut ovat alkaneet olla viime vuosina jälleen kysyttyjä. Tapiovaara oli hyvä piirtäjä ja innostunut taidehisto riasta. Hän työskenteli 1930-luvulla ulkomailla, Englannissa Finmarissa, Pariisissa Le Corbusierilla ja Chicagossa Mies van der Rohella. Tapiovaaran suunnittelussa on nähtävissä hänen kiinnostuksensa Alvar Aallon työhön.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Erityistä

Tapiovaara suunnitteli Domuksen Helsingin uuteen opiskelija-asuntolaan, Domus Academicaan. Tuoli oli tarkoitettu lukusaleihin ja yleisiin tiloihin. Tuolin valmisti vuonna 1946 Tapiovaaran johtama yhtiö, Keravan puuteollisuus.

Saatavuus

Hyvin säilyneitä vanhoja Domuksia löytyy silloin tällöin. Nykyisin tuoli on myös uustuotannossa, mikä osoittaa, että Domuksen muotokieli on ajaton.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)