Mainos

Instagram-suosikki Anni Kravin kodin keittiössä kaikki on symmetrisesti järjestyksessä

Mainos
Maa­lauk­sel­lis­ten annosten kokoaminen on Instagram-suosikki Anni Kraville kuin me­di­taa­tio­ta. Kävimme kylässä Date + Kale -ravintolaa pyörittävän Kravin ko­ti­keit­tiös­sä, jossa on kaikki sym­met­ri­ses­ti jär­jes­tyk­ses­sä.

Kravi järjestelee raaka-aineet mielellään siististi purkkeihin.

Maalausteline on kulkenut mukana lapsuudesta asti. Kravi harrastaa myös joogaa ja Savate-nyrkkeilyä. Tänä vuonna on tarkoitus avata Helsinkiin toinen Date + Kale -ravintola. Tulevaisuudessa Kravi haluaa työskennellä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja mindfulnessin parissa.

Marjat ovat symmetrisissä kasoissa ja porkkanasiivut riveissä, kun Anni Kravi kokoaa marjan tarkkuudella annoksia. Hänelle ruuanlaitto on meditatiivista.

– Innostuin ruuasta opiskeluaikana. Se oli luovaa vastapainoa opinnoille ja työlle, hän sanoo ja lusikoi juurestahnaa kaalinlehdelle, Kravi sanoo.

Järjestyksessä ovat myös eteisen joogamatot, Chanelin laukut sekä keittiötason pikku lasipurkit, joihin Kravi säilöö raaka- aineita kookoslastuista mulperinmarjoihin.

Tänään Kravi kokkaa suosikkiannoksiaan: mustaherukka-lakritsituorepuuroa, savoijinkaaliwrapeja ja chai-taatelipalloja. Lisää Annin lempiruokia, yksinkertaisia ja terveellisiä kasviskulhoja, on hänen perustamansa Date + Kale -ravintolan ruokalistalla Helsingin Kampissa. Lista saa gluteenia ja sokeria välttävät hihkumaan ilosta. Joskus asiakkaat ihmettelevät, miksi moni annos on kylmä.

– Mutta minä syön vain kylmää ruokaa – tai lämpimätkin ruuat huoneenlämpöisinä.

Kravi on kiinnostunut Ayurvedasta, jonka mukaan hänen kaltaisensa kuuman ja äkkipikaisen kehotyypin kannattaa syödä viileitä ruokia. Hän syö kausiluontoisesti: talvella paljon puuroja ja kasvispatoja, kesällä raakaruokaa ja smoothieita.

– Paljolti sen takia, että tietyt kasvikset ovat hyviä vain kesällä tai niitä on vaikea saada talvella, ainakaan luomuna.

Luottovälineitä ovat bambuhöyrytin sekä tehosekoitin, jonka kulho on värjäytynyt keltaiseksi kaikesta kurkumalatesta.

Annin puurot ovat kuin taideteoksia. Ruokakirja Hyvää kaunista oli niin hauska tehdä, että hän suunnittelee jo uutta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Olohuoneessa on Karl Lagerfeldin kuva malli Caroline de Maigret'sta Chanelin valokuvanäyttelystä.

Pienestä asti piirtäneelle ja maalanneelle Kraville ruuan visuaalisuus on tärkeintä.

– Tulee paljon parempi mieli, kun syö kaunista ruokaa. Värikkäästä ruuasta saa myös enemmän vitamiineja.

Kravi iloitsee, että Helsingistä viimein saa vesimeloniretikkaa, ”todella instagrammattava ruoka”. Vielä kun saisi liilaa bataattia. Niin, nyt kun annos on aseteltu valmiiksi, se pitää tietenkin kuvata. Kravin ruokakuvia seuraa Instagramissa yli 50 000 ihmistä, iso osa Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Inspiraatiota Kravi kerää matkoilta. Ennen reissua hän selvittää, missä haluaa syödä, kysyy Instagramissa paikallisilta ruokaintoilijoilta suosituksia ja usein sopii heidän kanssaan tapaamisenkin.

Kaikkea ruokaansa Kravi ei kuvaa – enää.

– En halua ruokailla puhelin kädessä kuvaa editoiden. Pitää syödä rauhassa.

Kravin Instagram-tili löytyy tunnuksella @anniskk.

Kravi löysi Brooklynissä asuvan taiteilijan Pinterestistä ja tilasi tältä kirjansa kuvauksiin keraamiset koristelusikat. Taatelipallot pyöritellään kanelissa.

Kattauksen keskipisteessä on kiviä ja kristalleja. Niillä kaikilla on Kravin kodissa jokin tarkoitus, kuten selkeyttää ajatuksia.

Chai-taatelipallot

12 kpl

10–12 medjool-taatelia
15 g cashewpähkinöitä
15 g mantelijauhoa
10 g hienoja kookoshiutaleita
½ tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa
ripaus vaniljajauhetta
1 tl kookosöljyä
½ dl täyttä inkiväärimehua

1. Poista taateleista kivet. Laita kaikki ainekset tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi, kunnes niistä syntyy tahmea massa. Sopiva aika riippuu taateleiden koosta ja pehmeydestä.

2. Pyörittele massasta palloja ja rullaile jokainen kanelissa. Voit tehdä pallot valmiiksi jääkaappiin, mutta lisää kaneli siinä tapauksessa vasta ennen tarjoilua.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)