Mainos

9 syytä tehdä keittiö ilman yläkaappeja

Mainos
Haluatko avaramman keittiön? Jätä pois yläkaapit, ja työtilaakin tuntuu tulevan lisää. Kokosimme inspiroivia esimerkkejä.

1. Pieneen keittiöön tulee tilan tuntua, kun yläkaappien tilalle valitsee avohyllyt. Kuvan keittiö, Ikea.

2. Avoimeksi jäävän seinätilan voi hyödyntää ripustamalla siihen taidetta. Kuva Tine K Home.

3. Työtason saa valaistua kauniisti, kun yläkaapit eivät ole varjostamassa. Tason ylle ripustetut valaisimet tekevät keittiöstä trendikkään. Kuva Louis Poulsen.

4. Yläkaapittoman keittiön työtasolla voi säilyttää huoletta esineitä ilman, että se näyttää turhan täyteen ahdetulta. Kuva Fritz Hansen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

5. Yläkaapiton ilme sopii hyvin myös vanhempaankin keittiöön. Kuva Santa & Cole.

6. Yhdessä tasossa olevat kaapit tuovat keittiöön linjakkuutta ja avaruutta. Kuvan keittiö, Creanno.

7. Avoimeksi jätetty keittiön yläosa korostaa huoneen korkeutta. Kuva House Doctor.

8. Jos tuntuu, että säilytystila ei riitä, ota avuksi tarjoiluvaunu tai apupöytä. Kuva Ikea.

9. Kun asennat koko seinän pituudelle avohyllyt, saat rutkasti lisää säilytystilaa. Ota keittiöön avuksi porrasjakkara, jolla yllät korkeimmille hyllyille. Kuvan keittiö, Ikea.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
MA-N
29.02.2016

Vaikka asun yksin, en tule toimeen yhden hengen astioilla - en osaa kuvitella, missä niitä säilytetään, ellei yläkaappeja ole. Tauluja en sijoittaisi paikkaan, jossa esimerkiksi paistetaan. Tarvitsisin myös jonkun, joka jaksaa puhdistaa avohyllyillä olevia astioita säännöllisesti.

S Valk
29.02.2016

Idea yläkaapittomasta keittiöstä näyttää keveältä. Mutta! Mihin saada sopimaan kaikki astiat ja ruokatarvikkeet? Lattiatilaahan ei voi lisätä vanhassa asunnossa. Minä ainakin teen vielä ruokaa kotona, enkä halua joka pussin ja pakkauksen näkyvän. Kattilat ja pannutkin saavat olla piilossa. Työtasot ovat työskentelyä varten, eivät pikkuhilpetöörin esittelemistä varten. Taitoa vaatii yhdistää käytännöllisyys ja kauneus.