Mainos
Mainos
Sängyn voi pedata monella tavalla – tai jättää petaamatta kokonaan!

1. Kaikki piiloon

Perinteinen päiväpeittopetaaja haluaa lakanansa tiukasti piiloon. Kun peiton helmat vielä taitetaan patjan alle, sängyn kauniit jalat pääsevat näkyviin. Symmetrisesti asetelluilla koristetyynyillä on tässä klassisessa tyylissä tarkka marssijärjestys.

2. Tusinan verran tyynyjä

Tämä ei ehkä ole petaavien miesten mieleen, sen verran tarkkuutta vaaditaan tyynyjen sijoittelussa. Nukkumistyynyt jätetään alimmaisiksi ja niiden eteen kootaan näyttävä setti erikokoisia koristetyynyjä, jotka pienenevät sängynpäätyä kohden. Eksoottiset peitteet luovat tunnelmaa.

3. Huoleton puolipetaus

Klassinen petaus muuttuu raikkaan moderniksi, kun päiväpeitto jätetään puoleen väliin sänkyä ja tyynyt nostetaan nojaamaan sängynpäätyä vasten. Kuosilliset lakanat tuovat raikkaan väripilkun muuten valkoiseen makuuhuoneeseen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Melkein kuin hotellissa

Puoliksi auki taitettu petaus on kutsuva ja tuttu monesta hotellista. Tämä toimii ehdottomasti parhaiten, kun täkkejä on vain yksi ja sen väri poikkeaa riittävästi päiväpeitosta. Kuviollisilla koristetyynyillä on lisätty olohuonemaisuutta ja kontrastia petaukseen.

5. Sopivasti rypyssä

Rento petaus näyttää siltä, että sängyssä olis juuri pötkötelty, vaikka itse asiassa look on tarkkaan harkittu. Pehmeät pellavalakanat kuuluvat ehdottomasti tyyliin ja tyynyt saavat näyttää luonnollisesti paikkansa löytäneiltä. Päiväpeitto ja torkkuhuopa ovat sopivasti kurtulla.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
mummomamma
27.06.2016

Hoi!
Mihin unohtui tuuletus? Ei aina mahdollisuudet kaikilla mitta on per yö ja nukkuja jo normaali lämpötiloissa 1/2 litraa noin keskiarvona, kuumalla ja muuten hiostavalla kannattaa jättää petaus aamutoimien ajaksi ja avata sänky ja tuuletusikkuna jotta hikeä ehtisi haihtua. Nyt kun okemme saaneet kaikki kodikoneet ja hyvät materiaalit, joihin kannattaa todella paneutua, voivat vaikuttaa luultua enemmän kuin luullaan samoin vanha mankelointi vaikka vie aikaa, auttaa pölyyn ja tuntuu "höyhensaaren keveytenä" sänkyvaatteissa nukkumaan mentäessä siitä kroppa ja mieli kiittää, paljonkohan parantanee hyvinvointiamme ja vähentänee sairauksiinme? Varsinkin tyynyliinojen vaihtoa ja juuri tyynyjen tiuhempaa pesua kannatan itae ja kannattaa ottaa uudeksi tavaksi? Vanhanajan "veetraus" petaamisen yhteydessä on kiirreessä taas jäänyt unholaan. Paljonko olisi hyötyä asiantuntijat varmasti voivat valaista asiaa?
Kiitos teille artikkelin kirjoittaneille todella tärkeää asiaa kiitokset taas kerran hyvistä vinkeistänne!
To "mummomamma"!