Mainos
Mainos
Hyvin hoidettu terassi kaunistaa rakennusta ja säilyttää arvonsa. Ke­vät­huol­toon kuuluu puuosien tarkistus, puhdistus, pesu ja käsittely.

1. Tarkista kiinnitysruuvit kaikista laudoista. Kiristä löystyneet ruuvien kannat laudan tasalle. Vaihda tarvittaessa huonoksi menneet ruuvit uusiin. Ruuvaa kohtisuoraan.

2. Silmäile ja varmista terassilautojen, rungon ja perustusten kunto. Vaihda pehmenneet puuosat uusiin. Tarkasta myös aita. Jos perustus on painunut, nosta terassia kiiloilla.

3. Raaputa tai harjaa pois eloperäinen aines, kuten homeet ja sammalet. Veden ja hiekan seos sekä juuriharja tai raappa ja teräsharja ovat ekologisia puhdistustapoja.

4. Lakaise huolellisesti kaikki irtoroskat pois terassilta ja kannakkeista. Neulaset, lehdet ja hiekka haittaavat terassin pesua. Säästä selkää ja käytä pitkävartista, tukevaa harjaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

5. Pese puuosat huolellisesti esimerkiksi maalipesuaineella. Käytä apuna painepesuria tai kunnollista harjaa. Huuhdo hyvin ja anna kuivua. Öljyä vasta puupintojen kuivuttua.

6. Käsittele pinnat touko-kesäkuussa. Levitä puuöljy siveltimellä tai sienimäisellä telalla. Hiero vielä liinalla, jos öljy ei leviä ja imeydy tasaisesti. Anna kuivua kunnolla.

Näin ammattilainen pesee ja öljyää terassin

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)