Mainos

Meillä kotona -tutkimus: Miten voi suomalainen asuntokanta?

Mainos
Olemassa oleva rakennettu ympäristömme on muuttumassa. Lähivuosina edessä on jättimäinen lähiöiden kun­nos­tusu­rak­ka. Katja Soini Vahanen-yhtiöistä pe­rään­kuu­lut­taa uudenlaista tapaa suhtautua korjausrakentamiseen. 

Kaksi kolmesta suomalaisesta pitää tärkeänä asuntojen peruskorjaukseen panostamista ja haluaa tietää, miten oma asunto on rakennettu ja remontoitu. Yhtä moni on valmis panostamaan laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin kotia kunnostaessaan.

Laajasti suomalaista asumista selvittäneen Meillä kotona -tutkimuksen mukaan vuonna 2015 lähes puolet suomalaista asuu omakotitalossa tai maatilalla, kolmasosa kerrostalossa ja vajaa viidesosa rivi- tai paritalossa. Yli puolet vastaajista kokee tärkeäksi että omistaa asunnon, jossa asuu.

Kodin pintaremontointi on ajankohtaista muutaman vuoden sisään reilulle kolmasosalle suomalaisista. Yksi kolmesta vastaajista hankkisi mieluiten valmiiksi remontoidun kohteen, mikäli olisi hankkimassa uutta asuntoa.

Katso video: haastattelussa Katja Soini, Vahanen-yhtiöt

 

A-lehdet toteutti vuonna 2015 laajan asumisen tutkimuksen, jolla selvitettiin suomalaisten asumiseen liittyviä tapoja, arvoja ja asenteita. Tutkimuksen mukaan koti on erittäin tärkeä paikka 93 prosentille vastaajista. 74 prosentille kodikkuus ja viihtyminen ovat sisustamisen tärkeimmät ohjenuorat. 43 prosenttia remontoisi kotiaan, mikäli käytössä olisi ylimääräistä rahaa.

Lähde: Meillä kotona -tutkimus 2015. A-lehdet.

Videot: Egnahem

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)