Mainos

Ilmalämpöpumppu talvella tehokäyttöön

Mainos
Il­ma­läm­pö­pump­pu huolehtii omakotitalon läm­mi­tyk­ses­tä tehokkaasti talvellakin, kun suosit läm­mi­tys­a­se­tus­ta, pidät poistoputken sulana ja tarkastat, ettei lumi pakkaudu pumpun suo­ja­ko­te­loon.

1. Anna ilmalämpöpumpulle töitä

Säästät, kun pumppu puskee lämpöä tupaan ja muut lämmönlähteet lepäävät.

2. Lämmitä energiatehokkaasti

Säädä ilmalämpöpumppu muutama aste pattereita tai lattialämmitystä lämpimämmälle, esimerkiksi pumppu 22 asteeseen ja patterit 19 asteeseen. Patterit ottavat vastuun vasta, kun pumpun teho laskee kovilla pakkasilla.

3. Käytä lämmitystoimintoa

Suosi talvella lämmitysasetusta. Automaattiasetuksella pumppu alkaa viilentää, jos huoneen lämpö nousee esimerkiksi takan polttamisen yhteydessä asetuslämpötilan yli. Automaattiasetuksella pumppu viilentää myös, jos patterit tai lattialämmitys ovat lämpimämmällä kuin ilmalämpöpumppu.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Pidä putki sulana

Kun ilmalämpöpumppu viilentää tai kuivaa huonetta, se siirtää hieman kosteutta sisältä ulos. Jos kone viilentää automaattiasetuksella pakkasilla usein, kosteuden poistoputki voi jäätyä umpeen ja sisäyksikön kennosto tihuttaa vettä sisään.

5. Vältä koteloita

Älä asenna ulkoyksikköä ainakaan ahtaaseen koteloon, sillä tuiskussa lumi voi pakkautua kotelon sisään ja heikentää ilmalämpöpumpun toimintaa.

Asiantuntija: toiminnanjohtaja Jussi Hirvonen, Sulpu

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)