Mainos

7 vinkkiä valvontakameran valintaan mökille

Mainos
Kun mökkiläiset palaavat kotiin, murtovarkaat lähtevät liikkeelle. Val­von­ta­ka­me­ran tai hä­ly­tys­jär­jes­tel­män avulla mökki on jatkuvan valvonnan alla.

1. Kamerat toimivat netin (ip-kamerat) tai mobiiliyhteyden kautta. Ip-kameroiden tallenteita voi katsoa tietokoneella ja älypuhelimella. Niiden kuva ja ääni ovat parempilaatuisia kuin mobiiliverkkokameroiden.

2. Ip-kameroihin tarvittava nettiyhteys voi olla langallinen tai langaton. Laitteet on hyvä hankkia pakettina, jotta ne toimivat varmasti yhdessä.

3. Satsaa laatuun. Kunnollisesta kuvasta erottuu yksityiskohtia, huonotasoisesta kuvasta ei pysty esimerkiksi tunnistamaan henkilöitä. Kun kamera tallentaa pilvipalveluun, kuvat ja videot ovat turvassa. Jos tallennus on kovalevylle, se pitää olla turvallisessa paikassa.3. Kameran kuvaustilaksi kannattaa valita liiketunnistus. Näin kuvaus alkaa kameran havaitessa liikettä. Usein kamera tallentaa valokuvia ja videota.

4. Lähes pimeässä saa kuvia, jos kamerassa on infrapunaominaisuus. Laadukkaissa laitteissa on hämärätunnistin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

5. Suuntaa kamera pihatielle, jotta kamera voi saada kuvan voron autosta ja rekisterikilvestä. Murtovarkaat tunkeutuvat rakennukseen tavallisesti isoista ikkunoista.

6. Älä suuntaa valvontakameraa kohti naapurin pihaa tai yleistä tietä. Salakatselu on rikos, josta maksimirangaistus on vuosi vankeutta.

7. Varmimman suojan antaa hälytysjärjestelmä ja sopimus vartiointiliikkeen kanssa.

Vaikka valekameran asentaminen tuntuisi hyvältä ajatukselta, se ei hämää ammattivarkaita.

Asiantuntija: toimitusjohtaja Tom Haavisto, Karhu Security Oy

Lue lisää:

Suojaa mökkisi murtovarkailta

11 vinkkiä: huolla mökki talviteloille

Palaatko mökille vasta keväällä? Vuotovahti estää ison vesivahingon

 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)