Mainos
Mainos
Tal­vi­pak­ka­sil­la mökin si­sä­ti­la­läm­pö pitää saada nopeasti nousemaan. Vaihtoehtoja riittää il­ma­läm­pö­pum­pus­ta il­ma­kon­vek­to­ri­läm­mit­ti­miin.

1. Ilmalämpöpumppu on kätevä vaihtoehto sähköistetyille mökeille, jotka halutaan nopeasti lämpimiksi. Lämpimällä säällä laitteen hyötysuhde ja teho ovat parhaimmillaan, mutta säästöä saadaan pakkasillakin. Saat pieneen tilaan miellyttävän lämmön jopa tunnissa.

2. Takoissa puhdas polttaminen tuottaa parhaimman hyötysuhteen. Käytä kuivia klapeja ja hyviä sytykkeitä, nuohouta piippu säännöllisesti ja tyhjennä tuhkapesä, niin puut palavat tehokkaasti hyvällä hyötysuhteella ja saat parhaiten lämpöä. Palaminen on myös ympäristöystävällistä ja tuhkaa vähän. Varaavan takan hyötysuhde on parempi kuin avotakan. Selvitä myös takkasydämen asennusmahdollisuus avotakkaan. Varaava takka ja leivinuuni tuottavat tehokkaimmin pitkäkestoista lämpöä.

3. Sähköpatterit heijastavat tasaista lämpöä. Mökkioloissa siirrettävät patterit ovat käteviä vierasmajoitustiloissa. Älä peitä pattereita huonekaluilla, niin lämpö säteilee tasaisimmin ja parhaiten.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Sähkökäyttöiset ilmakonvektorilämmittimet ovat tehokkaita, kevytrakenteisia ja tuottavat heti lämpöä. Ilman kierrätystoiminto laitteen läpi lämmityksen aikana tehostaa lämmön leviämistä tiloihin, ja lämmittimen pintalämpö pysyy tällöin hieman alempana, mikä voi parantaa myös paloturvallisuutta. Lämmittimen voi kiinnittää seinään, tai se seisoo lattialla. Voit säätää lämmitystä termostaatilla.

5. Kaasulämmittimet ovat tehokkaita lämmön tuottamiseen, kun haluat satunnaisesti nopeasti lämpöä, mutta sähköä ei ole saatavilla. Niiden pidempiaikainen käyttö on kallista, ja kaasupullo tyhjenee nopeasti. Kaasulämmitin voisi toimia lyhytaikaisesti lisälämmönantajana takan rinnalla. Muista, ettei kaasupulloja saa säilyttää makuutiloissa.

Asiantuntija: Sami Seuna, Motiva

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
Hanne
10.02.2016

Meillä on käytössä valopetrolilämmitin ja toimii loistavasti, kun mökkiin pitää saada nopeasti lämmintä. Kyseessä on siis sähköön mökki.