Mainos
Mainos
Siir­to­nur­mes­ta saat pihalle helposti tuuhean ja rik­ka­ruo­hot­to­man vihermaton. Sopiva aika siirtonurmen asentamiseen on kasvukauden käyn­nis­tyes­sä tai elo-syyskuussa ilman kosteuden li­sään­tyes­sä.

Siirtonurmesta saat pihalle helposti tuuhean ja rikkaruohottoman vihermaton. Sopiva aika siirtonurmen asentamiseen on kasvukauden käynnistyessä tai elo-syyskuussa ilman kosteuden lisääntyessä.

Kunnosta maapohja huolellisesti ennen siirtonurmen asentamista. Poista maasta monivuotiset rikkakasvit, juurenpalat ja kivet. Jos maaperä on kovin savinen, paranna sitä hiekalla ja turpeella, hapan maa-alusta puolestaan kannattaa kalkita. Riko tiivis maaperä ja möyhennä sitä pystyleikkurin tai jyrsimen avulla, jolloin myös maanparannuksessa käytettävät aineet sekoittuvat tasaisesti maaperään.

Huolehdi kastelusta asennuksen jälkeen parin viikon ajan niin, että nurmikon alla oleva pohjamaa on koko ajan kauttaaltaan märkä. Juurtumisvaiheessa nurmikkoa kannattaa kastella hellepäivinä kaksi–kolme kertaa vuorokaudessa, pilvisinä päivinä kerran, kahdesti. Kastele aamuisin ja iltaisin, jolloin haihtuminen on vähäisempää.

Siirtonurmi kestää asentamisen jälkeen kevyttä kävelemistä, mutta kovempaan käyttöön se käy noin kahden viikon kuluttua. Leikkaa nurmi ensimmäisen kerran, kun ruoho on kasvanut noin kymmenen sentin mittaan.

Näin asennat siirtonurmen

1. Laske alueen menekki ja tilaa nurmirullien toimitus sellaiseksi päiväksi, kun ehdit ne asentaa. Nurmirullat eivät kestä varastoimista, joten ne on paras asentaa toimituspäivänä tai viimeistään vuorokauden sisällä.

2. Tee pohjatyöt huolellisesti etukäteen ja levitä pohjamaan päälle hyvää, rikkaruohotonta, hiekkapitoista ja kalkittua multaa 15 sentin paksuinen kerros. Tasoita multa haravalla ja tiivistä se jyräämällä tai polkemalla.

3. Kastele alue kunnolla muutamana päivänä ennen asentamista. Silloin vesi imeytyy reilusti maahan eikä jää vain pinnalle. Aloita nurmirullien asentaminen alueen perältä lomittain, jotta rullien päätysaumat eivät ole kohdakkain.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Rullaa nurmirulla auki ja aseta se aivan kiinni edelliseen, jotta väliin ei jää rakoa.

 

5. Voit asentaa nurmirullat myös loivasti kaartuviin paikkoihin, sillä nurmimatto joustaa hieman.

6. Tiivistä nurmikaistaleiden saumat käsin yhteen nipistämällä. Rullan reunojen on oltava tiivisti kiinni viereisissä kaistaleissa, sillä aukinainen reuna kuivahtaa helposti.

7. Aseta lauta sauman päälle ja astele kevyesti laudan päällä, jolloin saumakohta tiivistyy entisestään ja painuu tiiviinä maahan juurtumisen edesauttamiseksi.

 

8. Käytä apuna muoviletkua istutusalueiden ja nurmireunan muodon hahmottamisessa. Muotoile nurmirullan reunat puukon tai mattoveitsen avulla.

9. Huolittele nurmen ja istutusalueiden reunat esimerkiksi kanttaamalla tai tee rajalle siisti reuna betonikivillä. Aseta kivet maan tasalle, jolloin ruohonleikkuukoneen pyörä kulkee vaivatta betonikiven päällä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)