Mainos

Valjasta pesukomuutti kukkapylvääksi

Mainos
Muuta vanhanajan rautainen pesukomuutti parvekkeelle tai patiolle sopivaksi kuk­ka­pyl­vääk­si. Hyvin palvellut komuutti on pikkupihan tehokeskus, jossa koulit taimet ja sekoitat mullat ennen loppukesän tulipunaista kuk­ka­lois­toa.

Tarvikkeet:

  • pesukomuutti
  • pesuvati tai muu astia
  • punaisia kesäkukkia, 3 kpl
  • kevytsoraa                       
  • puutarhamultaa
  • hiekkaa.

Näin muutat pesukomuutin kukkapylvääksi

1. Etsi sopivankokoinen astia tai pesuvati komuutin ylimpään kehikkoon. Jos astia on perinteinen emalivati ja sen pohjassa ei ole reikää, lisää vadin pohjalle muutama sentti kevytsoraa salaojitukseksi. Täytä sen jälkeen astia mullalla ja sekoita joukkoon kauhallinen tai pari karkeaa hiekkaa.

2. Valitse tuliseen istutukseen kirkkaanpunaisia kesäkukkia. Tämä pesukomuutti syttyi eloon tulipunaisen pelargonin, verenpisaran ja amppelidianan voimin. Kolme kesäkukkaa yhteen pesuvatiin on sopiva määrä. Istuta taimet yhtenä ryppäänä keskelle astiaa. Näin juuristo peittyy ja sille jää tilaa levitä sivuille.

3. Näyttävä istutus pysyy hyväkuntoisena läpi kesän, kun nypit pelargonin kuihtuneet kukat pois ja kastelet asetelmaa kerran viikossa laimealla lannoitevedellä. Säännöllinen kastelu käy kätevästi komuuttiin kuuluvalla kannulla. Sille on oma paikka alimmassa kerroksessa, saippuatelineen alla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Nosta kukkakomuutti räystään alle, kun syyssateet alkavat.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)