Mainos

Ruukkukate kierrätysmateriaalista

Mainos
Hyödynnä kotoa ja luonnosta löytyviä materiaaleja ruuk­kuis­tu­tus­ten multapinnan peit­tä­mi­seen. Voit löytää sopivia materiaaleja ruuk­ku­kat­tei­siin meren rannalta, as­tia­kaa­pis­ta tai vaikka saunasta.

1. Palmusara kuuluu puutarhan heinäkasvien parhaimmistoon. Viehko heinä viihtyy myös ruukussa, ja kokonaisuus paranee entisestään, kun katat pinnan ranta-aaltojen hiomilla posliinisirpaleilla. Muutkin rikkonaiset astioiden ja ruukkujen palaset ovat mitä parhainta katemateriaalia.

2. Istuta runkomainen kasvi korkeaan ruukkuun ja lado mullan pinta peittoon käytöstä poistetuilla saunankivillä. Saat tiiviin ja tyylikkään kivipinnan, kun ladot graniitin harmaat kivet lomittain ympyränmuotoon. Sähkönsiniset ruukuntassut viimeistelevät kokonaisuuden.

3. Kattomehitähdet tekevät poikasia, joita voit siirtää kasvamaan myös ruukkuun. Kivikkokasvin luontevin kate on hiekka tai sora.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Metsälehmuksen siementaimi saa sievän simpukkapeitteen kaukomaiden rannoilta kerätyistä matkamuistoista. Pese rannoilta keräämäsi simpukat kiehuvalla vedellä ennen kuin käytät niitä kasvien katteena.Maasta kuopaistu taimi pienessä emalikattilassa on hellyttävä vieminen myös puutarhaystävälle.

5. Kaunis ruukkukate voi syntyä talttahampaisen ja pörröhäntäisen apulaisen toimesta. Oravan pieneksi pilkkoma käpypeite on luonnonmukainen kate, joka pidättää erinomaisesti kosteuden oliiviruukussa. Käpysilppua löydät parhaiten suurten kuusten läheisyydestä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)