Mainos

Puutarhan portti kutsuu kylään

Mainos
Portti on puutarhan kutsukortti, mutta samalla se luo tur­val­li­suu­den ja yk­si­tyi­syy­den tuntua pihapiiriin. Kaunis ja hyvin suunniteltu portti antaa mielikuvan vie­hät­tä­väs­tä puutarhasta ja pienikin portti lisää pihan per­soo­nal­li­suut­ta.

Portti voi toistaa aidan tyyliä ja väriä tai portti voi olla täysin aidasta poikkeava. Tässä valkoinen lauta-aita on saanut piristysruiskeen ikkunaluukkuja muistuttavasta, kauniista portista, joka näyttää palan puutarhaa.

Harmaat heinäseipäät saivat uuden elämän persoonallisen aidan ja portin muodossa. Harmaata lautatavaraa voi etsiä purkurakennuksista. Mitoita portin leveys käyttötarkoituksen mukaan.

Portin ei aina tarvitse liittyä rakennettuun aitaan, vaan sen voi yhdistää pensasaitaankin. Ajoportin suositeltava leveys on vähintään kolme metriä. Maasalpa pitää ajoportin paikallaan. Orapihlajapensaista saan tuuhean leikattavan aidan.

Pergolaportti kukoistavine köynnöksineen avaa pihapiirin katseille. Silloin on mukava tehdä näkösuojaa kasvien avulla talon ja portin väliin. Istutusten väliin mutkitteleva polku kutsuu seikkailuun.

Pystylaudoitettu portti on saanut ylleen köynnöskaaren, johon ruohovartinen humalaköynnös kietoutuu. Pystylaudat sahataan yläpäästä vinoiksi, jotta sadevesi valuu pois eikä jää lahottamaan puuta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kevyt koristeellinen metalliportti on yhdistetty kevyeen, sinkitystä ja muovitetusta puutarhaverkosta tehtyyn aitaan. Tällainen ratkaisu sopii hyvin esimerkiksi mökkitontille.

Komea köynnösportti merkitsee näyttävästi siirtymän ylä- ja alapihan välillä. Monivuotinen villiviini painaa vuosi vuodelta enemmän, joten köynnöskaari kannattaa kiinnittää maahan tukevasti.

Käsin valmistettu takorautaportti on sepän taidonnäyte ja säilyy sellaisenaan miltei ikuisesti. Saranat on kiinnitetty puutolppaan. Matala kiviaita kruunaa puolivillin puutarhan ilmeen.

Upea sininen portti syntyi pihan omistajapariskunnan oman suunnitelman ja nikkarointitaidon ansioista. Kapea pystyrimoitus paljastaa portista näkymää molempiin suuntiin.

Matala aita ja portti toistavat talon ikkunanpuitteiden valkoista väriä, mikä yhtenäistää ilmettä ja tekee hallitun vaikutelman. Muhkeat kukkalaatikot portin molemmin puolin toivottavat tervetulleeksi.

Tässä kevyt pergolaportti, joka toimii kulkuväylänä nurmikentän ja sorapolkuisen muotopuutarhan välillä. Pystyritilöiden verhoiluksi voi istuttaa yksi- tai monivuotisia köynnöksiä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)