Mainos

Kiinnostaako viljely kasvatuslaatikoissa? Katso toteutusideat

Mainos
Mitä jos perustaisit kasvimaasi kas­va­tus­laa­tik­koon? Sen hoitaminen vaatii vähemmän kumartelua, rikkaruohot on helppo pitää ulkopuolella ja kasvit viihtyvät auringon läm­mit­tä­mäs­sä maassa.

Suuret, symmetrisesti sijoitellut viljelylaatikot tuovat mieleen geometriset renessanssipuutarhat. Sorakäytävät sopivat tyyliin eivätkä rikkaruohot viihdy niillä.

Yksikin laatikko tuo iloa. Lasikantisessa kasvilavasta satoa saa paljon aiemmin kuin avomaalta. Aurinkoinen seinusta on paras sijoituspaikka, sillä se on valmiiksi suojainen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Laatikoissa voi viljellä perunaakin. Aikainen viljelijä saa satoa varmasti jo juhannuspöytään. Jos kasvualusta on hiekkaa ja taimet saavat ravintonsa kasteluveden mukana, mukuloista tulee todella puhtaita.

Tomaatit nauttivat elämästään lämpimässä laatikkomullassa. Rimoista niille on nikkaroitu tukevat kiipeilytelineet. Laatikon takana oleva aita luo hyvän pienilmaston keräämällä lämpöä ja suojaamalla tuulilta.

Laatikkoviljely ei ole vain boheemien kierrätyspihojen harrastus. Uudesta laudasta saa nikkaroitua teräväkulmaisen siistejä laatikoita. Musta väri on paitsi tyylikäs myös käytännöllinen: se kerää lämpöä ja nopeuttaa kasvien kehitystä varsinkin viileinä kesinä. 

Tämä hersyvän värikäs puutarha osoittaa, kuinka monipuolinen laatikkoviljelmä voi olla. Jopa pikkupuuksi kasvatettu tyrni viihtyy siellä. Sen lisäksi korkeutta kasvustoon tuovat oksista kasattua salkoa kiipeävät pavut. 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)