Mainos
Mainos
Vanhat ikkunat ovat oivaa materiaalia puutarhan jänniin ra­ken­nel­miin. Jos et jaksa rakentaa kokonaista kas­vi­huo­net­ta, upota ikkuna vaikka aitaan.

Mummolan vanhoista ikkunoista tehty lasitalo on omakotitalon pihan keskipiste. Se on sisustettu mukavaksi, koska siellä ei ole kasvilavoja tilaa viemässä. Mansikat, ruohosipuli ja muut yrtit viihtyvät ruukuissa ja sinkkisoikoissa.

Kasvihuoneen jatkeena on viljelylaatikko, joka on tehty vanhasta harmaantuneesta laudasta. Kantena on vanha ikkuna. Laatikossa ei ole pohjaa, jotta ylimääräinen vesi pääsee imeytymään maahan. Tukipuiden avulla tuuletusta on helppo säädellä. Laatikossa kasvaa salaatteja ja sipuleita.

Parikymmenneliöinen lasitalo on tehty kierrätysovista ja -ikkunoista ja sisustettu romanttiseksi ruokailupaikaksi. Pöydän ääreen mahtuu aterioimaan mukavasti jopa kahdeksan henkeä. Huvimajan rakenteet ja kalusteet ovat enimmäkseen valkoiset. Mausteena on vanhaa puuta ja hentoa roosaa. Ikkunat ovat kiinni listoilla, jotta ne on helppo tarvittaessa irrottaa ja korjata.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Taiteilijan talossa voi törmätä jännittäviin rakennelmiin. Takapihalla on lavastemainen aita, johon on asennettu vanhoja ikkunoita ja ovia. Tila on koristeltu löytötavaroilla. Ideaa on helppo soveltaa kotipihalla upottamalla vanha ikkuna tavalliseen puuaitaan.

Huvimaja on rakennettu kokonaan kierrätysmateriaaleista. Ikkunat on pelastettu kerrostalon ikkunaremontista, ja näyttävät pariovet ovat 1900-luvun alusta. Majaan johtava portaikko on tehty käytöstä poistetuista ratapölkyistä ja elävöitetty luonnonkivillä.

Kuusikulmainen huvimaja on rakennettu lahjoituksena saaduista vanhoista ikkunoista omenapuiden katveeseen. Lasitalon lautalattia maalattiin valkoiseksi, mutta rapistuneet ikkunanpuitteet jätettiin sikseen. Perhe viettää huvimajassa kaikki kesäiset juhlat.

Jos onnistut löytämään vain yhden ihanan vanhan ikkunan tai sellainen jää rakennusprojektistasi yli, keksi sille käyttöä! Ehkäpä sen voisi istuttaa kaiken vehreyden keskelle tilanjakajaksi. Patinoitunut ikkunankehys luo tylsäänkin pihapiiriin salaisen puutarhan tunnelmaa.

Vanha tarpeeton autotalli tuunattiin kierrätyshengessä puutarhamajaksi. Jotta tilaan saatiin mahdollisimman paljon valoa, sinne hommattiin kierrätysikkunoista tehdyt liukuovet. Nyt tilassa viihtyvät myös koristekasvit ja yrtit. Talveksi lasiovien eteen vedetään vankat puuovet.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
Päivi Martikainen
13.07.2016

Tehtiin kans tänä kesänä autotallista huvimaja Pikku Pitsi! Olen niin onnellinen kun onnistui paremmin kuin osasin uskoa ja vielä voitti Unielmien Talo ja Koti -lehden (heinäkuun nro) pihamaja-kilpailun! Että ihminen voi tällaisestakin olla onnellinen!!

Vipsu
08.04.2016

Nämä ovat kauniita, sellaisia aikuisen (huom) naisen "leikkimökkejä". Joskus vain mietin, missä miesten maku ja mielipide ja tila, en usko että jos saisivat valita, niin suurin osa miehistä valitsisi ihan toista kuin ruusut, vaaleanpunaista ja rimpsut...Toki miehet voi niistäkin tykätä. Ehkä miehillä on omat "luolansa" jossain muualla... ;)