Mainos
Mainos
Rakenna keittiönoven viereen kier­rä­tys­ma­te­ri­aa­leis­ta vihannes- ja yrttitarha. Sieltä on kätevä hakea tuoretta satoa vaikka kesken kokkailujen.

1. Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia viljelyastioita. Timjamin ja persiljan kaltaisten pienijuuristen yrttien kasvattaminen onnistuu vaikka kattilassa tai kahvipannussa. Sinkkiämpärissä on tarpeeksi multatilaa tomaatin tai chilin taimelle.

2. Vuoraa kierrätysmateriaalinen viljelyastia muovilla, ettei siitä liukene vaarallisia aineita multaan ja sitä kautta syötäviin kasveihin. Autonrengas tai painekyllästetty puu ei saa olla suorassa kosketuksessa multaan.
 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kerää nurmikon leikkuujäte talteen ja levitä se tuoreeltaan keittiötarhaan mullan pinnalle 5–10 sentin katteeksi. Se lannoittaa ja vähentää kastelutarvetta. Voit lisätä katetta pitkin kesää edellisen kerroksen huvettua.

4. Hyödynnä pensaiden ja puiden leikkuujäte hernekeppeinä ja köynnöstukina.

5. Nosta keväällä viljelylaatikoiden päälle vanha ikkuna. Lämpöpyydyksen avulla multa lämpenee nopeasti kylvökuntoon ja sadonkorjuu aikaistuu.

Lämpöä rakastava basilika viihtyy kahvallisissa mittakannuissa, joita on kätevä siirrellä paisteeseen. Pelasta arat yrtit sateiden tai viileiden säiden ajaksi keittiön ikkunalle.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)