Mainos

9 x säkenöivän keltainen perenna

Mainos
Kel­ta­kuk­kai­set perennat ovat puutarhassa kuin pieniä aurinkoja. Esittelemme yhdeksän keltaisena kukkivaa perennaa – poimi puutarhaan omasi!

Keltasauramo

Kukinta kesäkuun lopusta myöhäissyksyyn. Lehdet ovat pienet ja ohutliuskaiset. Korkeus noin puoli metriä. Leviää hyvin siemenistä valoisilla ja kuivahkoilla kasvupaikoilla. Kasvia on käytetty värjäykseen.

Lapinnauhus

Savensekainen multamaa takaa parhaan kasvun. Lehdet peittävät nopeasti kasvupaikkansa. Kukat vetävät puoleensa perhosia. Lehdet noin metrin korkuiset, kukkavana parimetrinen. Kukkii heinäkuun puolivälin jälkeen.

Aasianrevonpapu

Kukinta yleensä kesäkuun puolivälin jälkeen. Korkeus puolesta metristä 80 senttiin. Sinivihreät lehdet pysyvät vehreinä koko kesän. Kestää paahdetta ja puolivarjoa. Ei vaadi hyvää maata kasvaakseen. Leviää hillitysti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Keltapäivänlilja

Tuuheat lehdet noin puolimetriset, kukkavarret liki metriset. Kukkia aukeaa kesäkuun puolivälistä heinäkuun alkuun. Aurinkoinen tai kevyesti varjoinen paikka. Sietää kuivuutta.

Keltavaleunikko

Kukat muodostuvat yksittäin noin 40-senttisten varsien päihin. Sietää kuivuutta. Kukkii sekä aurinkoisilla että puolivarjoisilla paikoilla. Leviää siemenistä.

Kultapallo

Vaatii tuentaa. Viihtyy parhaiten tuulensuojaisalla ja valoisalla paikalla. Kukinta painottuu elokuusta pakkasiin. Myynnissä on myös noin metriseksi kasvavia lajikkeita.

Syyskaunosilmä

Tillimäiset lehdet ja hennot, noin 30–70-senttiset versot. Nousee mullasta myöhään keväällä. Kukinta alkaa heinäkuun puolivälin tienoilla. Istuta aurinkoiseen paikkaan, kalkittuun, ilmavaan ja runsasmultaiseen maahan.

Kultakärsämö

Istuta hiekkapitoiseen, kuivahkoon maahan ja aurinkoiseen paikkaan. Kukinta kestää heinäkuun puolivälistä syyskuulle. Vetää puoleensa perhosia. Leikkaa syksyllä alas tai jätä talventörröttäjäksi.

Tarha-alpi

Helppohoitoinen, sietää kuivuutta ja savimaata. Auringossa ja puolivarjossa paras kukinta. Perhosia houkuttelevat kukat avautuvat kesäkuun loppupuolelta alkaen. Korkeus 30–50 senttiä. Leviää voimakkaasti.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)