Mainos

8 x keväinen orvokki-istutus

Mainos
Saisiko olla sinistä, punaista, keltaista vai kenties si­ni­pu­na­kel­tais­ta? Värikkäät orvokki-istutukset toivottavat kevään ter­ve­tul­leek­si.

Pieni on kaunista

Hiirenkorvalle puhjenneet koivunversot ja miniorvokit ovat kuin pohjoismainen versio japanilaisesta pienoismaisemasta. Lehdet puhkeavat muutamassa päivässä, kun upotat versot vesilasiin. Lasin saat piiloon ruukkuun orvokin taimien taakse. Voit tökkiä versot myös kostutettuun Oasis-sieneen, jonka laitat ruukun pohjalle. Oasista myydään muun muassa kukkakaupoissa.

Runsaita muotoja

Vanha työkalupakki tarjoaa oivan pesän kylmää kestäville kasvikaunottarille. Istuta pakin värimaailmaan soinnutettuja tarhaorvokkeja lokerikkoihin ja mausta asetelmaa lankaköynnöksellä, helmililjoilla, nadoilla ja muilla monivuotisilla koristeheinillä. Jos takatalvi yllättää, nosta pakki kasveineen sisälle tai suojaa harsolla, peitolla tai sanomalehdillä.

Katseen tasolla

Istuta tarhaorvokkeja ruukkupuutarhan seinustalle katseen korkeudelle. Nosta ruukut tikkaille, hyllyille tai vaikkapa käytöstä poistettuun kaappiin. Kun istutat eriväriset orvokit nostalgisiin terrakottaruukkuihin, saat asetelmasta yhtä aikaa hillityn ja hulvattoman.

Kevään ensimmäinen

Frizzle Sizzle -sarjan tarhaorvokkien halkaisijaltaan 7-senttiset kukat aukeavat varhain keväällä – toisinaan jopa ennen narsisseja. Kasvin suosio perustuu paitsi suloisiin kukkiin, myös tiiviiseen kasvutapaan. Muista kastella pienessä saviruukussa kasvavaa orvokkia lähes päivittäin, sillä kosteutta haihtuu kasvista, mullanpinnasta ja ruukusta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Violetin sävyjä

Orvokeista on myynnissä satoja lajikkeita, ja niiden hempeän pastelleista tai dramaattisen tummanpuhuvista sävyistä on helppo löytää suosikkinsa. Yleiset Wittrockiana-ryhmän tarhaorvokit kukkivat huhtikuusta alkaen ja kestävät jopa viiden asteen pakkasia. Ne ovatkin varma valinta keväiseen asetelmaan yhdessä helmililjojen ja muiden sipulikukkien kanssa.

Auringon ystävä

Suurikukkaiset orvokit ovat jälleen palanneet suosioon, nyt entistä uhkeampina ja monivärisempinä. Istuta uuden Mammoth-sarjan tarhaorvokit täysin aurinkoiselle paikalle. Vahvan juuristonsa ansiosta ne kasvavat hyvin ja kestävät lämpöä muita suurikukkaisia orvokkeja paremmin.

Viileässä ripsuuntuva

Tarhaorvokki ’Frizzle Sizzle Raspberry’ antaa parastaan keväällä. Sen uhkeat terälehdet ovat sitä ripsureunaisempia, mitä viileämpää sää on. Orvokki lekottelee lankaköynnöksen sylissä.

Tuolin sylissä

Sorbet-sarjan vuolaasti kukkivilla pienikukkaisilla orvokeilla ehostat parhaat päivänsä nähneet kalusteet ja syrjäiset pihanurkkaukset.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)