Mainos

5 vinkkiä kevätistutusten tekoon

Mainos
Värikkäät sipulikukat ja suloiset orvokit kestävät myös pientä pakkasta. Kokoa niistä keväsiä kukka-asetelmia ulos vaikka sisääntulon kau­nis­tuk­sek­si. Tässä viisi vinkkiä on­nis­tu­nee­seen lop­pu­tu­lok­seen.

1. Valitse kevään ensimmäisiin istutuksiin kylmää sietäviä kasveja. Sipulikasveista tulppaani, helmililja 
ja narsissi kestävät jopa viiden asteen pakkasen. Kestäviä ovat myös orvokit, jouluruusu, kaunokainen, leinikki ja kevätesikko.

2. Älä pelästy, vaikka kukkasi nuokkuvat pakkasyön jälkeen. Ne virkoavat kyllä ja jatkavat kukoistustaan.

3. Vihreillä saat vehreyttä ja ilmettä kevätistutuksiisi. Hyviä valintoja ovat esimerkiksi muratti, laakerinlehti, hopealehti ja kattomehitähti. Myös lankaköynnös on kestävä, mutta sitä on totutettava kylmään parin viikon ajan, ettei se pelästy ja pudota lehtiään.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Käytä kevätistutuksissa ravinteikasta ruukkumultaa. Tarkkaile, ettei multa pääse kuivumaan. Ruukkuun istutettuja sipulikukkia ei tarvitse lannoittaa, muut kasvit sen sijaan hyötyvät ravintolisästä.

5. Jos sinulla on kasvihuone, nosta ruukut sinne, kun lämpötila uhkaa laskea pahasti pakkasen puolelle. Tarkkaile myös kasvihuoneen lämpötilaa. Jos se nousee kovin korkeaksi, kasvien kukinta-aika lyhenee.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)