Mainos

Ohjeet orvokin hoitoon

Mainos
Pik­ku­pak­kas­ta­kin kestävän orvokin hoitoon kuuluvat vii­koit­tai­nen lannoitus, säännöllinen kastelu ja kuihtuneiden kukkien poistaminen.

Paikka

Orvokki viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Paahteessa se alkaa helposti nuokkua. Paras paikka on aamuauringossa. Orvokki sopii kevään ensimmäisiin ruukkuistutuksiin, sillä se selviää jopa viiden asteen pakkasista.

Multa

Ravinteikas ja vettä läpäisevä kukkamulta. Jos käytät puutarhamultaa, lisää siihen pitkävaikutteisia, hitaasti liukenevia lannoiterakeita tai kompostimultaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Hoito

Lannoita veteen liukenevilla kastelulannoitteilla kerran viikossa keväästä syksyyn. Kastele ja poista kuihtuneet kukat säännöllisesti. Jos orvokki taantuu keskikesällä, leikkaa kasvusto alas ja lannoita. Kasvu elpyy muutamassa viikossa. Jos olet lähdössä lomalle, voit leikata orvokit alas jo etukäteen.

Lisäys

Kylvä tarhaorvokin siemenet heinäkuussa ja kouli elo–syyskuussa kukkapenkkiin. Kaksivuotiset orvokit kukkivat seuraavana keväänä huhtikuusta alkaen. Vaihtoehtoisesti voit kylvää sisällä tammi–helmikuussa, jolloin kukinta alkaa toukokuussa.

Lue lisää:

8 ideaa keväiseen orvokki-istutukseen

Miksi orvokit homehtuvat?

Voiko ruukussa kasvavia orvokkeja leikata?

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)