Mainos

Näin käsittelet luonnonkukkia

Mainos
Teiden ja pientareiden varsilla kasvavat luonnonkukat kannattaa kerätä aamulla. Luonnonkukat nauttivat kyl­mä­kä­sit­te­lys­tä ja virkisteen li­sää­mi­ses­tä.

Keruuaika

Kerää luonnonkukat mieluiten aamulla, jolloin niiden nestejännitys on parhaimmillaan. Ota vesiastia mukaan, jos haet kasvit kaukaa.

Käsittely

Poista varsista vedenpinnan alle jäävät lehdet. Leikkaa vinot imupinnat terävällä veitsellä. Käytä kädenlämpöistä vettä, se sopii useimmille kasveille. Vaihda puhdas vesi päivittäin – paitsi jos käytät virkistettä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Säilytys

Kylmäkäsittely pidentää maljakkokukkien ikää. Vie ne yöksi noin 5 asteeseen, esimerkiksi kellariin. Leikkokukkavirkiste sopii myös luonnonkasveille. Kotitekoisen virkisteen saat liuottamalla veteen sokeripalan. Kerää juhlakukat edellisenä päivänä ja säilytä yön yli viileässä.

Kimpun teko

Spiraalikimppu aloitetaan laittamalla kaksi ensimmäistä kukkaa ristiin. Seuraavat kasvit asetetaan yksi kerrallaan siten, että varret kiertävät samaan suuntaan, spiraalin muotoisesti. Tasoita varret samanpituisiksi ja solmi kimppu. Leikkaa imupinnat ja laita kukat veteen.

Oikein käsiteltyinä luonnonkukat säilyvät useita päiviä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)